tisdag 21 juli 2020

Vi jobbar på

Det händer lite även om vi varvar byggandet med golf, middagar, goda vänner och matlagning.
Lördagen fortsatte far och dotter med byggandet medan mor och svärson lagade mat. En libanesisk Meze med mixed grill stod på menyn och den tar tid att göra. Sonen med sambo kom upp från Skåne och England och vi passade på att fira vår 34-åriga bröllopsdag en dag för tidigt när hela familjen var samlade för en gångs skull.

På bygget så började innerväggarna komma upp, i alla fall delar av dem.
 Det är dörröppningen till tvättrummet som tagit form.
Även den första snedsträvan som avbärning för takstolen kom på plats.

Snedsträvan bär också den liggande 150x150 som i sin tur ska bära delar av takkonstruktionen, ett riktigt pussel! Den andra gamla stolpen vid muren kunde också monteras och ovanpå den lades den liggande  stolpen på plats förberedd för skarvning halvt i halvt.

På söndag lunch for dotter med familj norrut till nästa stuga. Far och son med sambo åkte till golfbanan och mor fick en lugn eftermiddag. Riktigt skönt, faktiskt. Eftersom prognosen utlovat regn så hjälptes alla åt att sätta upp ett temporärt tak över bygget innan eftermiddagsaktiviteterna tog över.




På måndag gjorde maken färdigt mallarna för takstolarna samt började med de övre snedsträvorna. Den sista liggande fästes in och sen dymlades de fast i den gamla stolpen. Jag for på lunch med två väninnor och blev borta hela eftermiddagen, vilken lyx!

Tisdag var det återigen golf för maken men inte förrän sent på eftermiddagen. Innan dess gjorde han klart alla snedsträvor till salen och började med den första takstolen.

Sonen fortsatte med lite småsaker som skulle på plats, bland annat satte han upp lister på stolparna som innepanelen så småningom ska fästas mot. Jag sågande, han skruvade. Teamwork. 

Samtidigt pågick tillverkningen av en klösbräda/kattplattform till familjens yngsta, Cleo 9 månader.
Ett ordentligt bygge! Den lilla köpta till vänster i bild var inte jättepopulär, hoppas den höga blir roligare att använda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar