fredag 3 juli 2020

Nästan semester

Kortvecka i stan och distansarbete från stugan torsdag-fredag. Sotaren skulle komma på torsdagen och denna gång var det stor brandskyddskontroll på vedspis och alla kaminerna i båda husen. Godkänt men med rekommendation att se över vedspisen då brännjärnen snart är slut.

På morgonen kom även leveransen av virke. Nu kom våra stolpar vi ska bygga med. 150x150, sågat, rejäla doningar! Det blir tungt. Rejält tungt att bära. Återigen kom funderingen på vad vi gett oss in på. Men äsch, det blir bra. Får väl skaffa en kran om det skulle vara för tungt.
Lite annat blev det också, bland annat 47x150 som ska bli till övre syllen. Och en massa 45x45. Klarar man sig utan dem? 45x45 används ju till allt när man bygger. Stöttor, kortlingar.... och till kojor och annat kul till barnen. Ovärderligt helt enkelt, ett måste på landet.
Inte har det blivit något gjort på bygget direkt, jobba hemma betyder ju faktiskt jobba. Maken har telefon-, teams- och skypemöten hela dagarna. Jag börjar min semester till helgen och trappar ner lite innan dess. Har lite att fixa med som passar bra en regnig dag, då kan jag tillåta mig att ta det lite lugnt i några dagar.

Lite blev det gjort ändå. De sista stenarna på muren kom på plats. I och för sig ska muren bli högre men den murningen får vänta ett tag. Nu syns det också att övre delen av den mittersta vingen blir kortare. Vi valde ju att göra den undre delen längre än vad som behövdes för att få förrådsväggarna av mursten. Den övre delen blir så lång som konstruktören krävde, dvs 120 cm.


Vi fick även stenarna runt de blivande garageportarna på plats.
Det blir en bred port, 250 cm, för bil/traktor och en mindre vid sidan om på 120cm.
Utöver det lilla murandet så har maken burit lite virke, i morgon, lördag, får vi sätta fart igen om det inte regnar för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar