torsdag 16 juli 2015

Vatten från ovan men inte nerifrån

Vi började dagen med finbesök: Äntligen kom brunnsborraren! Lilleman var mycket imponerad av den stora lastbilen. Wow! var hans uttryck hela morgonen.


Borrmaskinen tråcklade sig upp förbi ladan, det var trångt men föraren var duktig och visste var han hade sina grejer.







Efter alla år i Mellanöstern måste man fråga sig om det är en mobil missilavskjutningsramp eller en oljeborrigg... Miljöskadad, nån?

3 meter ner i marken kom borren till fast berg, det var positivt! Blir inte så långt fordringsrör på så sätt. 
Berget var hårt och det tippades på mellan 15-30 meters djup innan vattnet skulle komma. Tji fick vi! Efter 80 meter blev berget mjukare och sprucket men inte fick vi något vatten. 85 meter hål har vi nu, och sen ska det "sprängas" så får vi se om vattnet rinner till.

Borren och kompressorn var inte tysta maskiner direkt så alla gick med kåpor hela dagen, och de gick bra att sova i också, som synes!


Vädret var i alla fall vackert, fram till kl 15 ungefär. Halva huset fick råspånt på taket men sen hopades molnen och det började mullra.



Snabbt på med pressen! För sen kom regnet. Med besked! Och åska därtill. Ett rejält och långdraget oväder gjorde att vi lade ner verksamheten för dagen. Det var förövrigt välbehövligt med en kort dag, alla är trötta och humöret blir därefter. 
Som vanligt så slog blixten ut mobilmasten intill så vi blev lite kontaktlösa för ett tag, men det är vi ju vana vid då det händer några gånger varje år.




Vi passade på att åka på shoppingtur, det blev en smärre karavan ner till Västerås. Kalle och Anna for åt sitt håll, Lotta, Jörgen och lilleman åt sitt. Eje och jag inhandlade ytterdörr och två fönster till bygget. Skönt att få det gjort!

Nya tag i morgon. Då kommer resten av taket och pappen på plats. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar