lördag 18 juli 2015

Lördagskväll i timmerkojan

Jo, lördagsvila kan man bara drömma om! Här jobbas det på som bara den. Lotta sitter där hon sitter med sin ömma fot, på eftermiddagen började hon kunna ta sig runt ändå. Gissa om hon kommer att få träningsvärk av kryckorna!

Morgonen regnade bort så vi tog lite sovmorgon. Lilleman vaknade sent och då sover vi som kan! Vädret klarnade upp under dagen, eftermiddagen blev solig men med en kall vind så det var inget vidare sommarväder. Men varför klaga? 
Anna packade ihop och åkte hem på seneftermiddagen, hon ska vidare till andra semesterorter ett tag.

Idag var det dags för takpapp. Kalle och Jörgen flyttade och byggde om ställningen till långsidorna. Eje skruvade väggreglarna på gavlarnas över del.


En tur till stan blev det också. Både för proviantering och besök på bygghandeln. Vi har letat som galningar efter klamrarna till spikpistolen! Eje la fram dem hemma, övertygad om att han packade ner dem men nu är de fullständigt väck! Och inte fanns det några att köpa på de två bygghandlarna heller. Rackarns också!
Nåja, blir en tur till Västerås ändå i morgon då vi blev kort på takpapp. Det är konstigt, hur man än räknar så saknas det alltid några meter! Tur att det är söndagsöppet på några orter.

Lillemans nya favoritverkryg är måttbandet. Hur han än mäter blir det 67 - 8. Vad månde det bliva av en sådan talang?


Vokabuläret har dessutom utökas med "rörtång" och han vet var vinklarna är och hämtar glatt det morfar behöver. Snart är det dags att skicka honom efter hammarklangen och synvinkeln också.

Det är många som är nyfikna på bygget men det finns även de som struntar fullständigt i vad vi gör:
Kalvarna tycker nog bara att vi smutsar ner deras sovhörna med kaxet från brunnsborrningen. Nåja, mineralet från det kaxet lär vara guld för åkrarna så överlever kalvarna till nästa sommar (dvs att vi inte ätit upp dem innan dess) lär de nog få högoktanigt käk och inte ha något att klaga på! 
Men det är ju klart, utsikten mot bygget är ju inte superkul från hagen så jag kan förstå att intresset inte är  topp.


Trötta och hungriga avbröt killarna tillslut arbetet och alla var nog lika trötta. De här två filurerna t.ex:

Vilka typer! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar