torsdag 23 juli 2015

Födelsedag!

Tidig morgon för vissa i huset, det var födelsedag så då rymde födelsedagsbarnet innan vi andra hunnit upp. Ska det vara sjysst? Det var alltså Jörgen som började plocka fram verktyg och material innan vi andra hunnit till frukosten och än mindre sjunga. Det fick han allt igen senare under dagen!


Kalle har spelat golf tisdag -torsdag så han ansluter för husbygge på seneftermiddag. Lotta är ju justerad så hon är ursäktad. Jag lagar mat och jagar efter lilleman. Eje och Jörgen satte masoniten i innertaket för luftspalt mot råsponten. Så himla skönt med byggställning! Mycket nöjda med köpet är vi, både med byggställning och sågbordet.


Gavelpanelen är på gång. Som bilden under visar så är det två rader med liggande panel och två dropplister i trä mellan nedre och övre panel. Beautification committee has decided....




Eftersom Jörgen inte ville sjungas för på morgonen så sjöng vi flera gånger under eftermiddagen och kvällen istället. Pannkakstårta till eftermiddagsfikat och lilleman var överlycklig och åt så det sprutade ut genom öronen.


Lagom när tårtan var uppäten dök en överraskning upp! Jörgens pappa Lasse åkte hit på bågen och lilleman blev ännu lyckligare när farfar dök upp. Vilken dag för honom! 
Att sitta på cykeln är ju så nära himmelriket man kan komma för en 2-åring. Så fick vi fika en gång till för Lasse bjöd på kaffebröd. En guidning runt bygget och lite arbete åkte han på också, då han hjälpte till att bära takisoleringen från gräsmattan upp till huset.
Trevligt med middagsgäst tyckte vi alla så han fick inte köra hem förrän sent på kvällen.


"Kakkas måste mecka!" Ja, vem säger emot en envis kille som vill skruva lite i verkstan?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar