lördag 11 juli 2015

Golvbjälklag och vuxenhage

Det vägs av och mäts hela tiden, skruvas och sågas, och mitt i allt vill lilleman vara förstås! Pappas och morfars skruvdragare är bäst. Annars använder han gärna sin egen samt den nya motorsågen han fick sist han var uppe. Klart grabben ska ha verktyg, även om de är i plast.


Det är inte helt enkelt att mäta diagonalerna när delar av huset är murat och resten är i trä, man får bestämma punkter som man mäter ifrån helt enkelt. Lilleman försöker dra sitt strå till stacken men det uppskattas inte alltid av pappa och morfar.


Nu är det "barnen" som ska bygga huset så Eje är byggledare och instruktör. Lotta får lära sig verktyg hon inte använt förr. På morgonen är det byggmöte med genomgång och förklaring av ritningar, sen är det bara att sätta igång.


Traktorn har fått flytta ut så vi kan ha sågar och andra maskiner under tak. Vädret går ju inte att lita på så ett tak är bra att ha.

Jörgen bygger staket runt för att hindra en viss liten herre från att leka med maskinerna. Förra året drog vi ur kontakterna hela tiden för att förebygga olyckor, i år blir det lekhage för vuxna istället. Får se om vi lyckas hålla småtrollen utanför.



Vartefter dagen gick insåg vi att lilleman är smartare än mormor trodde, han tar sig helt enkelt över stock och sten, runt hagen och kommer in från andra sidan. Beställning skickad för mer nät! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar