onsdag 15 juli 2015

Takstolar!

Äntligen var det dags för takstolarna att komma på plats! Fem personer var det ideala arbetslaget så lilleman och mormor kunde hålla sig på replängds avstånd. Bra för alla! Tunga takstolar och små barn är inte en ideal kombination. 

Byggeneralen pekar med hela handen, men alla andra försökte hävda sina åsikter i alla fall! 


Stilstudie av en takstolskramare (med snällmacka i handen).

Det ser inte så brant ut, men det är det! 

Efter ett tag fick alla in tekniken, men det tar tid att loda, räta och skruva. Sen är det bra att ha räknat rätt på antal vinkeljärn också...  3 mil till stan för att komplettera, och fler resor lär det bli! :)



Lagom till takstolarna var på plats flockade sig molnen och åskan mullrade på avstånd. Som vanligt så håller sig ovädret på andra sidan sjön åt öster och Hedströmmen åt väster, så vi slapp både regn och oväder! Varmt och fuktigt var det i alla fall, ruskigt tryckande vilket gav effekt på humöret. Vi var nog lite trötta också så vissa humörsvängningar fick vi bara leva med. 
När vi trodde regnet skulle komma så fick pressarna komma på plats, men det gick ju bra att jobba under dem.




Lotta och Anna fixade kottlingar till alla fönster och dörrar. Anna fick instruktion i sågarna och tränade bra! Kanske dags att lämna betongsvängen för träkonstruktioner? 


Halva huset ska vara öppet till nock med en hanbjälke högt upp, på resten blir det ett sovloft så där blir det golvbjälkar på takstolarna.




Men gissa om vi är nöjda med byggställningen! Väl värd pengarna.

Lotta och Anna gav sig på gavlarna medan ställningen står på plats, i morgon flyttas alla till resp. långsida så vi kan spika råspont.


Lilleman var tvär i dag också. Somnade i 10 minuter i bilen före lunch, sen var det kört! Middagsova blev sent på eftermiddagen i vagnen, får väl se hur han sover i natt.

Vi fick glada nyheter i dag: brunnborraren kommer i morgon förmiddag!! Tänk om vi kan få bra vatten till hösten, vi är osäkra på dagens brunnsvatten från den grunda grävda brunnen så den dricker bara vi som är vana från. Alla andra får flaskvatten. Ska bli ändring på det, äntligen! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar