tisdag 7 juli 2015

Projekt 2015: Lillstuga!

Ja, familjen växer och kräver utrymme. Det är dags för ytterligare ett hus på marken.
Sen tidigare har vi utöver stora huset "snickis", den gamla snickarboden som är omgjord till ett gästrum med en utdragbar dagbädd, lagom för två.
Barnbarnen börjar komma, och de tar plats! Så vi börjar planera för ytterligare ett hus.

Men vilken storlek? Vi började tänka friggebod 15 kvm, men ökade ytan till 18kvm. Vi bor ju i skogen, grannen är på behörigt avstånd och skogen bakom ryggen så plats finns och kommunen brukar inte protestera.
Sen kom Attefallstugan, komplementhuset, på 25 kvm. Visst ska vi bygga så stort! Vad behöver vi? Ett rum med pentry, ett litet sovrum, tvättrum och sovloft. Jo, en liten kamin också! Vi ritar och ritat och plötsligt har stugan växt till 30 kvm. Det är ingen större skillnad på bygganmälan för Attefall och bygglov så det var lika bra att ta till i storleken på stugan. 5 kvm gör en hel del för ytan!

Bygglovshandlingarna lämnas in i början av maj. Vi har telefonkontakt med handläggaren, han tror att ärendet ska upp till beslut i nämnden i början av juni. När vi hör av oss igen har handläggaren gått i pension, inga anteckningar finns och ärendet har inte varit ett nämndärende.
Stön och suck. Ska vi behöva vänta till i höst?

Ny handläggare tillträder i mitten av juni. Vi hör av oss efter midsommar, måste ju ge dem en chans att sätta sig in i ärendena. Jo, hen hade tittat på det, och jo, visst får vi vårt beslut. Det dök faktiskt upp med posten dagen efter! Nu kör vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar