måndag 20 juli 2015

Det händer sånt som knappast syns!

Både i går och i dag har det spikats spikläkt, läkt för att kunna sätta vindskivor. Takpappen blev klar i går efter att Lotta, jag och lilleman åkt till Västerås för komplettering.
Lite halvfart känns det som men det behövdes!
Eje åkte med jaktkompisen för att hämta virke till nya jakttorn så Jörgen och Kalle fick lugn och ro ett par timmar.

I Västerås började vi på byggmax för takpapp som sagt, samt märlor till spikpistolen. Sen blev det gallerian vid IKEA för div inköp (hemligheter, det stundar en födelsedag i veckan!). Köttbullelunch och nya kuddar på det stora varuhuset, Elgiganten och sen tillbaka till byggmax för nu hade Eje hittat märlorna (jag visste det!!) och lämna igen de jag köpt. Tillbaka i bilen kom order om att vända tillbaka och köpa klamrar till häftpistolen. Ja ja, det är en trevlig kille i kassan i alla fall...
På vägen tillbaka stannade vi till vid en viltolycka. Sjuksköterskan i bilen kan behöva göra en insats! En liten älg hade träffat på en bil som inte var sig lik. Föraren mådde bra, älgen hade inte lika tur. Jag var övertygad om att den dog direkt men några ryckningar fick de övriga att undra så jag tog fram kniv och handskar och skar av halspulsådern. Inget lidande accepteras! Så nu finns en älg mindre att jaga i höst för Eje och jaktlaget.

Tillbaka till bygget ägnar sig lilleman åt favoritmaskinen: kompressorn! Den kan man ha till mycket! Rida på, ha som motorcykel, släppa ut luften så det låter häftigt och motorn slår på igen. 


Jörgen lyckades snubbla över kompressorslangen så att ett munstycke gick av. Välanvänd som maskinen är så var det ett typiskt utmattningsbrott. Nu finns det två munstycken så maskinen funkar bra ändå.


På kvällen åt och drack vi lite extra gott för att fira 29-årig bröllopsdag. Och trots en lugn dag stupade vi i säng som vanligt! Alla utom lilleman som inte förstått det där med att somna på kvällen. Nu för tiden tar han däremot gärna sovmorgon och är sist upp tillsammans med mormor.

Lite veckovilla inleds måndagen innan lilleman och mormor masat sig upp ur slafen. Spikläkt och dropplister av trä monteras under dagen. Eje åker till brädgården för mer virke. 
Vi fick fika besök av farfar, svåger och svägerska mitt på dagen. De bjöd på finbakat och tittade på bygget. Lunchen sköts framåt och intogs vid halv tre istället. Lilleman sov middag på seneftermiddagen och lär inte vilja somna ikväll heller! 



En åskskur med muller på avstånd passerade på eftermiddagen och när solen dök upp framåt kvällen bröt killarna arbetet tidigt.

Man får vara trött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar