fredag 17 juli 2015

Här händer det grejer!

Fredagsmorgonen bjöd på moln men inget regn var i sikte! Tekniken satt från igår så plötsligt var killarna nästan färdiga med råsponten. Tyckte jag i alla fall...  De där detaljerna som inte syns tar ju alltid tid! 



Eje isolerade knutarna som inte går att nås inifrån.



Vindväven sattes upp och plötsligt blev det ett hus!



Nej, mamma gillar INTE att Kalle sitter på nocken utan sele! 



När det var dags att såga kortsidorna jämna så kom selen på i alla fall. Eje balanserade på stegen, lite högt för mitt gillande.


Arbetsställningen kan man diskutera dock...



Huset syns inte från vägen, man får kliva upp en bit innan man upptäcker det!


Lite svinn får man räkna med på ett bygge och lättare arbetsskador är svåra att undvika. Ett och annat plåster har använts och idag trampade Lotta rejält snett i en grop hon försökt undvika hittills. Med hjälp av ispåsar och högläge försökte vi kurera en ond fot. Efter ett tag insåg vi att det inte räckte utan det blev en tur till akuten. Fredagsrusningen hade inte kommit i gång så vi kom fort in till läkaren, sen till röntgen och tillbaka för besked. Inget brutet! Puh... Men ledbandet hade delvis slitigts loss från sitt fäste, och läkaren såg tydliga spår från gamla liknande skador också. Den där basketen... Det ÄR farligt med sport, det har jag alltid sagt.


Så nu ligger hon däckad i bäddsoffan framför TVn. Ovan vid kryckor som hon är så blir det tufft att hoppa upp för trappan till den egna sängen, det får nog bli soffläge några dagar.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar