onsdag 22 juli 2015

Streckkoder och ormtjusare

Idag kom brunnsborraren tillbaka för att spräcka berget nere i brunnen. Lilleman blev förstås lycklig över pumpbilen med alla slangar och mojänger i.


Nu står en pump med timer som ska gå igång 15 min var fjärde timma i en vecka så hoppas vi på klart och fint vatten efter det.

En av pumpkillarna hittade en kopparödla som lilleman blev fascinerad av. Han fick till och med klappa den! En stor och tjock orm så snart blir det nog flera små ormar runt bygget. Kanske inte jättepedagogiskt att låta en två-åring klappa ormen, nästa gång kan det ju vara en huggorm. Tänkte inte på det... 




Nu är panelen nästan uppe och huset ser ut som en streckkod ungefär. Beautification Committee har bestämt att panelen ska bestå av olika breda plank så vi blandar tre bredder 170mm, 195 mm och 220 mm. Tyvärr var den bredaste beställningsvara och bygghandeln har glömt att beställa... Går bra det här!



Ovanför muren och runt hela huset kommer det att vara två rader liggande panel. Gavlarna får stående panel ovanpå det. Dropplisterna blir i trä.

Varför den utformningen? Jo, inspirationen är både från ladan bredvid (muren), vedboden (takvinkeln) och det gamla boningshuset (panel i olika bredder). Lockläkten beställer vi från grannen för de blir både tjockare och bredare än standard. Vi har samma lockläkt på glasverandan och kommer att sätta det på hela det gamla huset. Förlagan kommer även det från norrsidan av huset. Som bilden visar är det snett och vint, olika bredder och dropplister av trä.

Vi hade i alla fall bra väder! Och hallon har vi plockat också. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar