fredag 26 juli 2019

Ny dag, nya stenar

En sten i taget. Ett steg i taget.
Maken var som vanligt uppe tidigare än vad jag mäktar med och bär ut de sulblock som ska användas. De sista! (Vi har nio hela sulblock kvar när vi är färdiga, det är faktiskt fler än vi räknat med!)

Vi börjar i skuggan av verkstaden, värmen är fortfarande åt den högre delen av termometern. Ett antal sulblock in inser vi att vi nog bör lägga ut ett murarsnöre för att hålla riktningen. Vi närmar oss stenarna decimeter för decimeter och det var inte riktigt vad vi tänkt.
Inte för att det gör så väldigt mycket att den delen är sned, vi ska ändå mura den blivande väggen mot den nuvarande verkstadsväggen men det blir mycket onödigt arbete med att såga och passa in blocken mot stenarna. Gör om, gör rätt!
Dagens verktyg utöver rotationslaser och måttstock med mottagare var tigersåg och vinkelslip.

Hörselkåpor, skyddsglasögon och andningsmask var väl inte det skönaste i värmen, kepsen åkte av men stendammet funkar ju bra som torrschampo, så varför klaga?

Till slut kom blocken på plats, lite inpassning mot stenarna och kapning av sidor på blocken för att armeringen ska fungera så var det dags för lunchpaus med tillhörande siesta.


Av någon konstig anledning har vi inte ritat bygget i jämna multiplar av varken sulblock eller murblock vilket betyder att vi får såga passbitar både här och där. Nåja, det kunde varit värre. 

Om långsidorna av bygget blev färdiga i går så blev de två kortsidorna samt en mellanvägg klara i dag. Treskift som vanligt, tre badsvängar för småtrollen, en efterlängtad mamma anlände och en mycket uppskattad middag (i dag igen) och vi kunde packa ihop för dagen, ja kanske för helgen. Nu ska armeringsjärn läggas ut och böjas till. 
Gjutningen lär få dröja till termometern kryper neråt en bit (utlovat till veckan). Vi tar en välförtjänt paus och åker till stan för att kolla post och hämta fler vapen som ska skjutas in inför sensommarns jakt.
Sen är det dags för nästa steg. Och det innebär förstås att bära en massa murblock från upplag till byggplats. Även jag ska försöka ta tag i styrketräningen en gång till.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar