söndag 30 augusti 2020

Inte mycket gjort

Nu är hösten här och med den jaktsäsongen. Fredagkväll innebar ett pass vid dammen för att jaga änder. Det har varit så många fåglar där i sommar men nu fanns det inte ett liv. Frisk luft blev det i alla fall för maken och jaktkamraterna

Lördag var det arbetsdag för jaktlaget så maken var iväg från tidig morgon till sen eftermiddag. Jag tog en riktig slappardag och passade på att läsa in mig på några rapporter och såg ett YouTubeklipp som självklart var jobbrelaterat. Konstigt, va? Har man börjat nytt jobb så har man. 

Vädret var okej på förmiddagen men sen kom regnet. Lysnatta vid sjön regnade bort liksom den planerade grillningen så vi satt inne på verandan och mös istället.

Skorstensmuraren har hållit sig hemma även han. Hakiställningen är uppsatt men inget är murat än. Vi hoppas det blir klart i veckan som kommer. Om två veckor får vi förhoppningsvis hjälp att lägga takpapp och då behöver skorstenen vara klar.

Söndag morgon bjöd på mulet men uppehåll. Maken satte upp spikband vid de två hörn det går att göra det på. Vi vek ihop de gamla trasiga presenningarna, skruvade ner några 45x45 som fungerat som stöttor för takstolarna och som inte behövs när taket är på. De nya pressarna har hållt mycket bättre än de gamla, vi hoppas det fortsätter för de är betydligt kraftigare.

Vi mätte även upp hur långt takutsprånget blir med spikläkt och panel. Takstolarna är ju 360cm långa från sågen och vi har funderat på om vi skulle behöva förlänga dem lite men nu ser det ut att bli samma avstånd till hängrännorna som på lillstugan så det är helt ok.

Vid lunchtid kom regnet. Rejält. Vi mätte upp för fönster och har väl äntligen bestämt höjd och bredd på samtliga. Eftermiddagens jobb skulle bli att regla upp garaget samt för fönstret i salen men inte ville vi dra fram sågar och kapklingan i det här vädret! Nej, vi gav upp efter att ha kontrollmätt lite på bygget för att kunna beställa avvattning, dvs hängrännor mm.

Det blir lite ritningsarbete istället. När verkligheten inte överensstämmer med kartan så ritar vi om kartan istället. Dvs uppdaterar ritningarna utifrån hur det blev i verkligheten.

Nej, det blev inte mycket gjort på bygget den här helgen men det var kanske en välbehövlig paus också. Nästa vecka hoppas vi på bättre väder, i alla fall uppehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar