söndag 16 augusti 2020

Sista helgen med gänget

 Nu är semestern slut för samtliga i familjen. Några får jobba på distans och andra måste vara fysiskt närvarande på arbetsplatsen.

Sista helgen kom råsponten upp på ängssidan. Maken och måghalvan utgjorde ett bra team, vana som de är från lillstugan. Lite meck runt skorstenen, men undertecknad stod på marken och servade herrarna på taket. Jag sågar, en av killarna lägger brädorna på plats och slår in, en annan hanterar spikpistolen. Effektivt och snabbt. Det tar längre tid är vi hoppades, men det är ju nästan 80 kvm per sida, betydligt mer än lillstugan!

På lördagen kom de nästan ända upp till nock och på söndagen spikades de sista planken. Nu är det klart för skorstensmuraren att göra den sista biten av skorstenen.

Värmen är mördande på taket, det är otroligt att de orkar! Glass- och vätskepauser är nödvändiga, sill till lunch och resorb till drinken. Hatt eller keps är viktigare än hjälm och säkerhetslina. Killarna knatar runt som bergsgetter på taket och blir smått låghalta av lutningen. 

När ängssidan var klar flyttades ställningen till gårdssidan. 

Den yngre familjen åkte hem vid lunch och jag och maken satte upp masonit mellan takstolarna mot gården under eftermiddagen. Maken mäter, jag antecknar, han sågar. Han står på ställningen, jag skickar upp skivorna. Höga lyft lär vara nyttigt säg det. Två skivor passade inte, en fick vi ta av lite, en annan var för smal och fick göras om. Vem hade fel? Ingen aning! Vi hör lika illa båda två så vem vet egentligen. Nåja, bara att fixa en ny. Så här i slutet av en arbetande semester skriker kroppen efter vila, allt går långsamt men vi jobbar på ändå. Pannbenet, kallas det väl?

 Alla skivor på plats! Ja, inte den översta delen, den tar vi när råsponten gör det möjligt att nå.


På med presenningarna igen och packa ihop. Det blev en sen kväll, det är svårt att slita sig från stugan. Innan vi åkte passade vi på att äta en baklängesmiddag, dvs vi började med desserten. Varför äta det godaste när man är som mättast? Det blev glass och jordgubbar. Sen åkte vi hem till stan och åt varmrätten. Vi hoppade över förrätten, det blir lite för mycket med en trerättersmiddag en sen söndagkväll.
Nu dröjer det en vecka innan nästa inlägg så håll ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar