lördag 15 augusti 2020

Veckan som gått

Semestern är som sagt slut för min del. Maken tar en vecka till när vädret är fin och takarbetet lockar. Men först var det söndag och alla lister på takstolarna kom upp. Jag som är bra på masstillverkning körde kapklingan och maken skruvade. Byggställningen flyttades till kallsalen och rullades runt vartefter arbetet fortskred, på loften var det enkelt att nå med några brädor över golvbjälkarna. Det är inte jätteenkelt för en lång man att knyckla ihop sig för att nå längst ner på takstolarna men det jämnade ut sig när han fick sträcka sig för att nå nocken. 

Basketkorgen kom även den tillbaka på sin plats på muren. Vad gör man inte för barnbarnen.

Vi for båda till stan på kvällen, maken för att uträtta några ärenden innan han återvände till bygget på måndagseftermiddag. Under veckan har han sedan satt upp masonit mellan takstolarna på ängssidan. De läggs ovanpå listen och häftas fast. För att skivorna inte ska sacka innan isoleringen kommer upp har han lagt en temporär list mellan takstolarna. 



 

Först skulle förstås ställningen flyttas till ängssidan, det tog ju sin tid. Vi var nog alla lite förvånade att vi hade så många delar att den räckte längs hela bygget. Visserligen med hjälp av några 45x45 som räcke på ett ställe, men ändå! Några gymnastisk övningar blir det ändå då vi inte har tillräckligt många L-formade förhöjningar utan behöver använda fyrkantiga sådana, alltså med en överliggare. Det blir till att krypa på vissa ställen för inte är det lämpligt med en meters häckhoppning på den höjden.

När jag och den yngre familjen kom upp på fredagkväll hade lite av råsponten kommit upp också.

Han jobbar på rätt bra ändå, trots värmen. Resten av helgen får han hjälp av svärsonen så målet är att hela ängssidan och delar av gårdssidan ska bli färdiga. Mer om det i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar