måndag 3 augusti 2020

Garage

Då har vi hunnit till garaget. Stolpar och hammarband skulle upp.
Som vanligt är våra rejäla stolpar vridna och böjda men det får gå som det går och bli som det blir.
Stolpar upp först.
De var ju förberedda sedan tidigare men ska vägas av åt alla håll. Inte det lättaste när de är skeva och vridna. Det är ingen idé att använda det känsligaste vattpasset, då är allt snett. Bättre att använda ett ”svenssonpass”, då känns det inte lika snett. Nåja, vi lever under devisen att lite snett också är rakt, det är enklare så.
Några av stolparna är de tyngsta vi kunde hitta i vår leverans, så tunga ville vi inte ha som takstolar!

Hammarbanden tillverkades av de längsta stolparna, 4500mm. Här lyckades vi med första stora misstaget. En sågades 10 cm för kort men vi har ju en längre murad vägg som den ska vila på så vi sågade av en bit till och skarvade en 60 cm lång bit istället för 10 cm. Halvt-i-halvt som vanligt.




Det var grymt tungt att få upp hammarbandet. Efter gårdagen var vi trötta och benen skakiga. Allt riktades in mot övriga huset, skruvades och dymlades fast.

Det går lite långsammare nu känns det som. Vi är tröttare, inte lika många och har träningsvärk, men det får ta den tid det tar. Jag är grymt tacksam över att dottern fixar lunch, fika och middag. Även om jag inte jobbar så hårt så vill jag gärna vara med i byggandet.

Maken tog en fin bild över muren mot kallsalen, det är en häftig konstruktion!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar