lördag 1 augusti 2015

Vatten och färg

Tänk att vakna på morgonen och upptäcka att det står en grävmaskin på gården! Lyckan var total och frukosten intogs utomhus, man får ju inte missa nåt!


Nu var det dags att koppla in pump och hydrofor till nya brunnen. 


Uno fick en hjälpreda, man måste ju lära sig ett yrke tidigt!



Här ska det byggas ett pumphus, helst innan vintern. Sen blir det till att gräva så vi får vatten ner till det gamla huset och avlopp till befintliga 3-kammarbrunnen.


En blivande maskinförare i familjen? 


Det är gott om blåbär och hallonsnår runt bygget så lilleman är väl sysselsatt mellan arbetspassen.

Lotta åkte och hämtade Jörgen på Bromma fredag em, så hon jobbade undan med isolering och OSB på förmiddagen. Eje och jag tog lilleman med till Skultuna och Västerås. Outlet, mässingsbruket, Bauhaus och Ica Maxi hann vi med. Jag hade tänkt att åka till byggnadsvårdsbutiken men den stängde kl 15 och det upptäckte vi straxt efter. Det blir fler möjligheter en annan gång!

Lördag förmiddag och lilleman är inte riktigt på humör idag. Börjar han tröttna eller straffar han pappa som varit borta en vecka?


Varje dag hör jag att nu är all OSB på plats. Men idag är det visst så i alla fall! Äntligen. Lotta och Jörgen jobbade  bra.


Tältmöte i trädgården. Eje åkte och köpte panelvirke till innertaket så nu ska det grundas! Vi använder en kombinerad grundfärg och kvistlack. Mycket praktiskt. Två strykningar ska det vara och torktiden är lång, så det lär ta några dagar att bli färdiga. Jag började och sen tog Lotta över när det närmade sig middagstid.



Och vädret är vackert. Inte illa! 








1 kommentar: