lördag 22 augusti 2015

Förra helgen

Hände det inget förra helgen? Jodå. Men det var fullt upp då och skolstarten i veckan har inte lämnat någon tid för uppdatering av bloggen. So here goes:

Vi kommer upp på fredag kväll och möts av en åker där vi förr hade gräsmatta. Om det börjar regna kan vi erbjuda lerinpackning med inslag av sandpeeling. Kanske vi kan dra in några kronor till husbygget på det sättet? 

Vår smått ondulerade (läs ojämna) tomt är nu helt platt. Blir att ägna sig åt lite trädgårdsplanering snart. Å andra sidan växer ju lupiner som ogräs så nästa sommar är det blomsteräng igen.

Avloppet är inkopplat till vår befintliga 3-kammarbrunn. Det var bra att vi gjorde så då det upptäcktes att avloppsröret från huset hade tryckts ner av stora stenar så det var både bakfall och läckage på den. Nu är det bytt och åtgärdat. Skönt, för det var visst ren tur att vi inte fått stopp i röret.
Den 27/8 kommer miljö-och hälsa på inspektion för att se om vår 3-kammarbrunn är godkänd. Håll tummarna för att vi slipper gräva upp igen och byta ut den!
Grävningen över gräsmattan gick fort men vid huset återkom alla stora stenar och ett och annat jätteblock har bytt plats.
En pion rök på kuppen men den har inte blommat på 10 år så det får det vara värt.
Grannen passade på att ta ner några björkar samtidigt så det ser lite extra tomt ut. 
3-kammarbrunnen ligger på grannens mark (servitut) men alla räknar ytan till vår tomt. Träd tar vi inte ner dock, det får grannen göra själv.

Vattnet från nya brunnen kopplades in på vår gamla slang så nu är den gamla grävda brunnen bara till reserv. Ska fixa till "charmpumpen" och sätta där.
Vi fick klara oss utan rinnande vatten till lördag, fyllde några dunkar från brunnen för att ha till tvätt och WC. 
På lördagen flyttad vi ut vår trotjänare till pump och kopplade om rören i det numer fd pumprummet under trappen.

Eftersom killarna som fixade skarven mellan nya och gamla röret sa att det gamla hade avlagringar så satte vi in ett partikelfilter för att samla in det värsta som lossnar. När vi såsmåningom skickar vattenprover på analys så får vi se om det behövs något annat.


Det blev i alla fall gott om plats i pumprummet och vi funderar på att flytta varmvattenberedaren hit så vi får bättre plats i vårt minimala badrum.
Tyst blev också! Ingen pump som slår på och av. Nästan så man tror att det är strömavbrott.
Vattnet är lite grumligt trots filtret så vi passar på att köra tvättmaskinen allt vad vi orkar så det blir lite omsättning på vattnet.



Lite blev det gjort på huset också. Nu är all liggande panel på plats. Skönt!


Den stående panelen har snedsågats och jämnats till nedtill. Vad som inte syns på bilden (glömde att fota) är den offerbräda som monterats på syllen, under den stående panelen. Sen är det dropplist (eller vattbräda) som ska till.

Kvällen blev inte sen då jobbet kallade, jag var stressad för saker som inte var färdiga inför skolstart så det blev en tidig avfärd.

Nu har vi vatten, i alla fall!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar