söndag 23 augusti 2015

Falu rödfärg

Helg igen, vilket betyder byggdax.

Eje, Kalle och Anna åker upp fredag em, stannar på Byggmax för att köpa vindskivematerial. På kvällen passade Eje på att vara med på premiären för andjakt, men inte blev det nån fågelmiddag för oss inte. Jag dök upp framåt natten pga jobbrelaterade kvällsaktiviteter.

På lördag fm medan jag sakta vaknade till liv och Eje kommit hem från morgonens andjakt började killarna att såga till och spika fast vindskivorna.
Anna övervann sin höjdrädsla och spacklade skruvhål i trekantlisten i taknocken varefter hon grundade hanbjälkarna. Blir himla bra, det där!


Så var det dags för nedre dropplisten. Snyggt blir det!



Och sen var det bara att börja måla! Kalle fick ta alla höga höjder vi andra kan hålla oss på marken.



Jag målade det sista på de små fönstren så nu är de klara och sitter på plats.
De stora fönstren har kittats och väntar på målarfärg om ca 2 veckor. Eftersom jag inte använder linoljefärg på dessa fönster utan "vanlig" fönsterfärg, vill kittet vila i 2-4 veckor. Himla dumt egentligen för då hinner fåglarna börja äta på det.


Kalle tyckte huset ser ut som en lada. Bingo! Var ju det jag ville! 😄


Två kortsidor och en långsida blev klara, den andra sidan hann vi inte så långt på, för kvällen blev sen och det var dags att packa sig hemåt.


Utöver husjobb har grunden till pumphuset gjutits, men det glömde vi ta kort på. Vi har motat in kalvar i hagen för de tyckte gräset var grönare hos grannen. (Jo, det stämmer, det är ganska nerbetat i hagen och kossorna ska flyttas i veckan som kommer.) 

Vi passade på att smaka nypotatisen också, av sorten Aspargus, mycket god!
Lite rabarber fick vi också från den nyplanterade plantan av sen sort. Passar bra då vi har tidig rabarber i stan.


Nu får vi planera nästa helgens arbete, blir till att måla då med!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar