torsdag 6 augusti 2015

El, vatten och avlopp

Tidigmorgon och stort besök:

Nu är det dags att gräva för vatten och avlopp. Det var trångt och stenigt. En och annan gran fick stryka på foten, liksom min favoritstubbe utanför verkstan. Vad ska jag nu stryka av mina penslar på?











Här ska även en elkabel ner, lika bra att passa på när det ändå grävs! Både pump och stuga ska ju få el vad det lider.



Grävningen fortsätter i morgon ner mot och över vägen, sen ryker gräsmattan! Avloppet ska till befintlig 3-kammarbrunn. Vattnet ska kopplas in i den slang som går från den gamla brunnen som därmed kopplas bort från systemet. Det betyder att vi slipper oroa oss för att vattnet ska sina (har hänt torra somrar), att vattnet stinker av svavelväte, missfärgar bestick eller är brunt och eländigt. I dag har vi alltid  flaskvatten hemma för känsliga magar. Det ska bli skönt att slippa släpa hem! Lika skönt att slippa pumpen som står under vindstrappan och skrämmer slag på gäster när den slår på. Vi som är vana hör den knappast, utan kommer väl snarast tycka att det blir för tyst! 

Elektrikern var också på visit för att koppla in ny säkringspanel i stora huset. Ut med gamla smältproppar, in med jordfelsbrytare och nya kopplingsmöjligheter för el till glasverandan!

Eje och Kalle spikade den sista takpanelen i stugan. Det lilla badrumsfönstret kom också på plats.





Den blir bra, vår lilla stuga! 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar