lördag 8 augusti 2015

Börjar i fel ända?

I flera inlägg har jag visat att det ganska trångt runt ladan och svårt för maskinerna att komma fram. Det naturliga vore kanske att röja undan stubbar och stenar innan byggstart så det blir lättare för alla. Jo, det kan man tycka, men inte hos oss! Nä, när huset är på plats, flera grävskopor trängt sig upp, en brunnsborrare och traktorer knött sig fram, då börjar projekt bredda vägen. 
För när vatten och avlopp ska ner i market är det så förgjort med sten så grävmaskinisten passar på att få undan de största bumlingarna och då ryker stubbarna och alla jätteblocket som ligger i vägen. Plötsligt blev det gott om plats!
Kanske är det ett fräckt knep från grävmaskinisten? Om vi gräver lite här och flyttar lite där så blir det mer jobb och därmed mer kosing. Jojo, så kan det vara, fast det tror jag inte. Och skulle det vara så är vi nöjda med resultatet likafullt! 

Killarna som grävt de senaste dagarna har helgledigt så ägaren av firman, tillika deras pappa, tog över spakarna istället. Från ladans knut och ner till vägen var en pärs, där ligger även en markkabel som behöver skyddas. Vid vägen gick det lättare där fanns bara mindre stenar. 


Vägen stängdes av och grävdes upp. Ner med rören, väg av för rätt fall, på med singel och isolering och fyll upp igen! Det tog några timmar men det är inte mycket trafik på vår lilla väg en lördag efter semestrarna.




Nu är det framkomligt och provkört igen! Röret som står upp varnar tillsammans med skylt och sten för hålet i gräsmattan vid sidan om, där vi ska fortsätta till brunnarna.
På andra sidan vägen vid cykelboden har också en sten tagits bort så vi kan göra en plan och möjlighet för bilar att mötas på vår smala väg utan att köra ut på gräsmattan.


Nöjdast av alla är lilleman. Fullt med maskiner och stora högar sand!



Rejäla stenblock är det och dessa är inte bland de största!



Nu är det gott om plats att köra upp för backen!

Och finns det ingen sandstrand kan man ju ligga och sola i traktorskopan. Smutsigaste ungen vinner...

På huset kom den sista breda panelen upp, sedan är det lite liggande panel under takfoten som ska upp liksom den på syllen samt en dropplist av trä nedtill.
Kanske jag kan börja måla panel i morgon? Om lilleman hänger med grävmaskinisten går det kanske bra.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar