lördag 29 augusti 2015

Fönster och pumphus

Äntligen kom de sista fönstren! Skönt att få in köksfönstret (det liggande) och sovrumsfönstret (stående).




Hela huset är målat en omgång nu. Skönt. Fönsterfodren är grundade så till nästa helg måste jag köpa täckfärg. Det finns många färgrester i flera burkar men inte så mycket så det räcker till alla foder.

Förra veckan gjöt vi grunden till pumphuset men glömde ta kort. Nu blev det gjort.

Även här var det rester, betong sen förra årets glasveranda och årets hus som vi använder, gillar återvinning! Det håller säkert även om vi blandat sorter. Ett pumphus blir ju inget jättebygge.


Pumphuset ska byggas ihop med det gamla grishuset, numer lekstuga. Men gamla och nya hus bör stå för sig själva då de kan röra sig olika så det blir bara panel och taktäckning som binder ihop.

Det är således ett mellanrum på några dm mellan de två bärande konstruktionerna.
Annars bygger vi enligt samma princip som hus och veranda. Syllpapp på grundmuren och syllbrädan på den som skruvas fast i muren. Dörren kommer att stå direkt på muren.
Eftersom vi vill ha vatten året runt så ska det bli ett isolerat utrymme och vi har letat efter en låg dörr för varmförråd men det var svårt. Vi får ta en för kallförråd, 10 grader, och hålla tummarna. Dörren blir 80x185cm, och det är också lite högt men får gå.

Inne i grunden ska det bli ett lager makadam, isodränskivor på det, markduk och därefter grus.

Väggreglarna uppe, 45x120.

Takstolar på plats, på enklast möjligaste sätt. 45x145 skruvas upp med rätt lutning, sen fram med tigersågen och såga av väggreglarna.

Då såg det bättre ut!


Lite isolering i hörnen som inte går att komma åt inifrån.
Det ser lite konstigt ut med väggreglar som inte hålls ihop av ett hammarband, men horisontell spikläkt på utsidan och liggande 45x45 på insidan för isolering kommer att hålla ihop huset tillsammans med råsponten. Huset är ju bara 1,5m x 1,8 m och maxhöjd ca 1,9m så vi pratar inte om nåt jättebygge!


Så packar vi in huset i vindväv, på med en presenning över taket och så tar vi byggpaus till nästa helg.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar