onsdag 12 augusti 2015

Mitt-i-veckanrapport

Det är så mycket sten i marken att man kan tro huset ligger i Småland! 
Att gräva över gräsmattan gick bra, här fanns inga stora stenar, bara några elkablar och en vattenledning att ta hänsyn till. Det nya vattenledningen anslöts till den gamla så nu är den grävda brunnen bortkopplad. Till helgen får vi koppla bort den gamla pumpen inne i huset så får vi se om allt fungerar som det ska. Fredagkväll får vi klara oss med vatten i dunk. Det går det med, vi har gjort det förr.

När killarna fortsatte gräva för att lägga ner avloppet mot 3-kammarbrunnen så blev det stenigt igen. Stora stenar. Det är helt klart dags att planera om trädgården efter den här sommaren, är väl rena rama åkern där just nu.

När de äntligen kom fram till brunnen såg de att det befintliga avloppet från stora huset inte var ok. Det låg många och stora stenar ovanpå röret vilket hade tryckt ner det så det bildats ett bakfall. Kanske vi haft tur som inte fått stopp i avloppet nån gång? När de försöker fixa bakfallet upptäcker de dessutom att röret var spräckt. Byt ut! Så nu har vi fräscha rör och kopplingar. Det känns bra. De gamla var från 70-talet och borde inte behövt bytas men det är bra att det är gjort.

Häromdagen fick vi brev från miljö- och hälsoskyddsförvaltningen att de kommer och inspekterar 3-kammarbrunnen. Hoppas vi inte behöver byta den också, vore trist att behöva gräva upp allt igen. Tydligen har de upptäckt att vi inte har tillstånd för den! Mycket konstigt eftersom det var kommunen själva som stod för den och arbetet när stugan renoverades på 70-talet. Det ansågs billigare att fixa till stugan så gamla Maria kunde bo kvar hemma istället för att flytta till hemmet. Kommunen har även under våra 19 år begärt in uppgifter om avloppet minst en gång utan att det blivit kommentarer så jag undrar varför de vaknat till just nu? Tänk vad en bygglovsansökan kan göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar