söndag 9 augusti 2015

Tänker på vilodagen

Vilket bud är det? Tänk på vilodagen så att du helgar den. Inte lever vi upp till det direkt. Inte vår entreprenör heller. Han vill bli klar, vi har inte lika bråttom.

Lilleman är lycklig i sandhögar och diken.

Han klättrar högt, högt, rena Kebnekajse för honom.

Jippi, jag är uppe!

Och sen rutchkana ner igen. Om den ungen är full av sand? Gissa....

Och mellan varven måste man ju vila också. Det här ju bästa sandstranden! 


Klättrar han inte i sanden så är det på stegen. Höjdrädsla, vad är det?

Ja, som ni ser på bilden ovan har vi numer liggande panel hela vägen upp mot takfoten. I alla fall på baksidan av huset. Framsidan kommer snart. 

Blev det något målat? Nej. Eje höll på med takfoten, sprang upp och ner i gropen för att lägga kabel, isolering, gul märkplast för kabeln och peka på varenda stubbe och sten han tyckte vi kunde passa på att bli av med. Jo, Kennet vår grävare jobbar på timme.... Himmel säger jag bara! Vilken faktura!




Jag sprang efter barnet. Och servade med fika och mat. Hårt jobb! Och måla med en tvååring i hälarna? Jo, det blir nog vackert.

Grävmaskinen är förstås toppen, den med. Om den står still, är avstängd och föraren inte är nära. Annars är det läskig. Här har han chansen och få köra, men blånekar! Vad är det för fel på den ungen? Grävmaskinisten är van vid ungar, det är inga problem. Hans yngsta är 3 år och den äldsta är närmare 23. Sen finns det 4 till där emellan. Så nog är han van!

Det är rena austostradan upp till huset nu.

Gott om plats för maskiner och bilar.

Stenar har bytt plats, träd är borta och rensluckan till avloppet måste sågas av, för här brukar släpet stå. 

Det bli en bra parkeringsplats i högra delen av bilden.

Vi har även fått till vissa trevliga detaljer i "trädgården". Ett fint stenbord t.ex. Mycket praktiskt och roligt för barn. Det gula som sticker upp till vänster i bild är tömningsventilen för vattnet i huset. Bra att kunna tömma hela vattensystemet på vintern så slipper vi fundera på vattenskador och liknande.

I morgon ska gräsmattan troligen grävas upp och kopplingen till befintligt system göras men det får inte vi vara med om för nu ska det jobbas! På våra betalda jobb alltså. Så nu får bloggen ta paus till nästa helg om inget annat dyker upp. 
Killevippen!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar