fredag 7 augusti 2015

Fredag!!

Två och en halvdags jobb känns som en vecka. Äntligen fredag! Jag plockade upp lilleman på vägen till stugan, föräldrarna ska på bröllop i dagarna tre.

Grävandet fortsatte under dagen, men det gick långsamt fram! Många och stora stenar. Kanske var det berget som tittade fram? Behöver vi spränga? Nej, tackochlov, det var bara sten. Skönt!
Den befintliga elkabeln i marken utgjorde också en utmaning för den unga grävaren.



Lilleman var i alla fall lycklig att hitta grävskopan!

Han var också imponerad över de stoora hålen i marken.

Närmaste grannen är myrstacken. Skogsmyrorna är riktigt på krigsstigen nu, först bygger vi hus på en av deras vägar och sprider dessutom ut myrr för att slippa ha dem på benen. Nu har vi även grävt upp deras andra väg så man riktigt ser ilskan och myrsyran som sprutar ur dem. Eländiga människor!!

Det var trångt på vägen och gräsmattan idag....

Idag kom den breda panelen upp, äntligen!


Jag tittade på Ernst Kirchsteigers program Sommartorpet på TV i går när han byggde en paviljong. Panelen han satte upp var i olika bredder för den lirade bättre med de gamla husen runt omkring och var mer levande. Jag säger bara "vem var först?" (Och svaret är faktiskt en av hans föregångare i programmen: Mathias som var med i det allra första Sommartorpet. I en byggtidning några år senare beskrev han just panel med olika bredder på ett gammalt torp han renoverade)

Nu blir det till att måla med falu rödfärg samt såga till lockläkten som självklart inte är av standardmodell!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar