fredag 2 augusti 2019

Förbereder nästa steg

Vilodagen behöver inte infalla en söndag, det går lika bra en vanlig torsdag. Och fredag. Nåja, lite fick vi gjort. En ram för att gjuta fundamentet till skorstenen, t. ex. Maken fick dessutom tips om en skruvaffär i grannsamhället och kunde inte låta bli att ta en sväng dit. Vad är det med skruvar som lockar? Den här gången lite skruv till ett kikarsikte för ett av jaktvapnen, och det ska ju inte vara standardskruvar förstås.


Armeringen till skorstensfundamentet fick bli ett nät vi hade liggande. Åskan närmade sig och vi väntade på regnet så gjutningen fick vänta en dag.

I övrigt har vi förberett murningen genom att dra murarsnöre och diagonalmäta för grundmuren.

Det är som vanligt lite knöligt vid verkstadsväggen men förhoppningsvis är alla vinklar räta nu. Däremot upptäckte vi att huset blir 1 dm längre än beräknat, nåja ligger marginalen åt det hållet är det helt ok. Det blir 1/2 kvm större tvättrum, och det gör inte det minsta. Det är värre om det går åt andra hållet som hos grannen i stan där grunden blev mycket kortare än huset som levererades. DET var tufft, men löste sig det också. Och då var det ändå proffs som gjorde fel. Glada amatörer behöver således inte bekymra sig om 1 dm med andra ord.

Murblocken vi lagt ut blev en rolig hinderbana för minsta drängen som kommit tillbaka för ytterligare en semestervecka med familjen, det är mycket spring i de benen.
I morgon hoppas vi på ”lagom” temperaturer, sommaren kom ju tillbaka efter några dagars kyla med lite regn. Det är varmt i gropen och vi vill inte ha för varmt vid murningen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar