tisdag 6 augusti 2019

Surt?

Sista dagen på min semester (surt), dagen började med sol och slutade med regn (surt det med).
Humöret var där efter (alltså surt från min sida). Men visst fanns det ljuspunkter: det var inte mycket regn som kom. Och inte långa skurar heller. Det gick att fortsätta mura ändå och den första omgången bruk som blev lite tjock från början, blev snart något rinnande istället. Men det var praktiskt med fuktiga stenar av naturlig anledning.
Välklädd unge för regnskurarna.

Ungarna har badat, lekt i sandhögen, sprungit bland och klättrat på lecablocken och skrapat allt som går att skrapa: händer, knän, ben, ja allt! Det går åt mycket plåster för de sitter inte kvar särskilt länge.

Grunden växer, idag kom det halvblock, eller passblock som det egentligen heter, över stora delar.

Vid det blivande garaget kom en rad helblock på plats. Så småningom ska det gjutas där så grunden blir lite annorlunda i den delen.
Det blir mer och mer likt formen till en pool.
Det ser så stort ut och muren ser så hög ut men det är en sluttande mark så till höger på bilden går marken i höjd med överdelen av muren, men den andra sidan blir det mycket mur på.

Vi hade även lite tur idag, blandningen av bruket räckte precis ända fram till sista stenen, vi trodde att vi skulle bli lite kort. Och långsidan gick riktigt fort att göra så vi kunde plocka ihop tidigare än beräknat. 
I morgon får make och måg klara sig utan mig, hur ska det gå?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar