söndag 16 januari 2022

Smått och pilligt

Vintern försvann igen. Regn och stormvindar tog kål på snön och därefter den mesta av isen, så nu är det blött och kladdigt överallt. Fredagens fantastiska norrsken missade vi och när jag gick ut på lördagkväll var det mulet, visst är det typiskt!

Maken ägnade lördagen åt det sista i salstaket: några lock och en massa kortare lister runt takstolarna.

Locken ovan och under takstolen lämnade plats för en kortare bit som skulle kortas av, snedsågas, och smalnas av. 18 stycken sammanlagt, det blir lite pill, men det blir bra!

När taket äntligen är färdigt så långt vi kan så är det dags för golvet. Först måste vi röja, så det blev söndagens jobb. Bort med allt skräp, flytta virke från garaget till virkesställning, flytta all isolering och rangera om den. Fyra tunga 150x150 stolpar på 3,5 meter skulle bäras upp på logen, färgburkar flyttas till verkstan och allt bös, löv, skräp och putsrester sopas ihop innan det var dags att dammsuga.

När allt är borta blir rummet riktigt stort! 

I planeringen ingår en bänk med en ho i ett hörn. Avloppet är förberett men vi lyfte på några golvbrädor för att kolla om vi behöver komplettera några delar. Dessutom passade vi på att titta på undersidan av det tillfälliga golvet för att se att det fortfarande var okej för att använda till blindbottenbrädor eller om vi behöver komplettera med nya. 

Allt såg bra ut, så nu ser vi fram emot att få börja med nästa steg i bygget! Det är kul att avsluta ett moment, då känns det att bygget går framåt.

Mörkret är kompakt utan snö på marken även om vi märker att dagarna blir längre. Tur att det finns lampor!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar