måndag 31 januari 2022

Sista jakthelgen för säsongen

Sista januari är det slut på jakten för säsongen så självklart jagas det sista helgen. På lördagen försvann maken med jaktkompis tidigt. Ingen älg blev det men väl ett rådjur som hänger på vinden och väntar på styckning nästa helg. 

Tur att vi har krokar i taket sen ett tidigare tillfälle, det ska bli rejält kallt till veckan så det går inte att hänga djuret på logen som vi brukar. Nu får elementet stå på 6-7 grader vilket ger en bra hängningstemperatur under en vecka.

En bastu, älgmiddag och ett gott vin avslutade kvällen. Söndagen blev jaktfri då uppslutningen var lite skral. 

Vädret pendlar mellan duggregn, underkylt snöblandat, snö och sol. Ja, och Malik på det. Stormen. Himmel vad det blåste, nu igen. Kan inte stormarna ge sig lite nu? Det underkylda regnet lade sig som en ishinna över marken, inte så kul när det blev snö på det.

Lite arbete på bygget hanns med under söndagen. Åldersbeständig plats rullades ut i grunden under salen på samma sätt som det gjordes under tvättrummet förra helgen. 

De inre facken i trossbotten fick papp och isolering. 


Blindbottenbrädor sågades lades på plats i de fack vi inte hann med förra helgen.

Nu är det sista metern in mot tvättrummet som ska fixas nästa helg (vi har gått på den ytan så den har vi sparat till sist) innan det är dags för isolering. Golv ska vi beställa för leverans till helgen efter nästa. Det går framåt!

Den blåsiga helgerna har fullständigt tagit slut på presseningen vid virkesförrådet så den fick vi byta ut. 
Oavsett regn och rusk så slutade helgen vackert.

Vi begav oss mot stan på torra vägbanor vilket var en välkommen förbättring från de senaste veckornas väglag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar