fredag 23 juli 2021

Vatten!

Nu äntligen har vi vatten i ladan, både kallt och varmt. I måndags kopplades varmvattenberedaren in av röris och i onsdags av elektrikern så nu finns det varmvatten. 

Sen satte maken upp duscharna och duschväggen så snart kan vi provduscha! 


Några smärre läckage i kopplingarna behövde fixas men det hör ju till, man behöver känna efter hur hårt de ska dras. Idag har jag fogat och målat foder och smygar runt dörren invid duscharna och i morgon ska några ställen få silicon för tätning. Tröskeln har fått ett lager fernissa efter att skruvskallarna spacklats med plastiskt trä. Sen kan vi duscha trots att vi inte har duschdraperi ännu. Vi letar efter en skena att skruva fast i taket och ett snyggt draperi förstås.

Även utsidan har fått sitt. Hela huset har fått ett lager rödfärg. Vi letar virke till lockläkten innan vi målar andra gången men det är tusan så svårt att hitta när det är virkesbrist! Det ska ju inte vara nån standardprodukt direkt så då är det svårt.
Två dörrar har blivit svarta och jag hoppas jag hinner måla den stora garagedörren innan regnet som utlovats nästa vecka. 


Problemet är att solen ligger på mot dörren hela eftermiddagen och det är inte jättebra för en oljebaserad färg som riskerar att skinna sig innan det torkar. Målning kan starta efter kl 16.30 så det får helt enkelt bli kvällsskiftet som rycker in. Funkar för mig som har min bästa tid på kvällen. Funkar inget vidare om man vill äta middag i hyfsad tid.
Nu provmålar jag foder till dörrar och fönster, det blir åt det gråa hållet som det känns nu. Falurött, kromoxidgrönt och gröngrått är en kombination som var vanlig på 1700-talet. Hoppas det även funkar i det här århundradet!

Annars ägnar vi oss åt de där småsakerna som inte syns och som alltid blir gjort sist: foder, taklister, fogning och målning. Fönstret på kortsidan och på toaletten har fått fönsterbrädor, det på kortsidan även foder. Nu är spikhålen spacklade, i morgon får det fogas och målas. Fodren till toaletten har grundats samt fått ett första lager färg och ska sågas till innan montering. Utöver den sista väggen till bastun och bastun själv är det småsaker som vi jobbar med men de ska ju också göras.
Jo, vi har beställt luftvärmepump, toalett och handfat med en liten kommod. De två sistnämnda kommer kanske på måndag, luftvärmepumpen är det inte bråttom med, september känns som en bra månad för den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar