fredag 16 juli 2021

Färgglatt

Värmen är otrolig! När temperaturen rör sig runt 30-strecket är det lite jobbigt, minst sagt. Nätterna är tack och lov svala så vi kan sova. Ja, bortsett från åskvädret som höll i sig en hel natt. På avstånd visserligen men ett stadigt muller som jag trots allt lyckades sova mig igenom.

Den yngre familjen kom upp på måndagen och har varit vid stranden flera gånger om dagen och i övrigt levt i skuggan eller inomhus. De åkte vidare på torsdagen och då fick vi i stället besök av vänner på husbilssemester. Himla trevligt!

På bygget har vi målat, inne och ute. Toarummet har blivit gult på utsidan och gult och grått på insidan. 


Bastuväggen har fått en andra strykning och stolpen blivit gråmålad. 

Utanpåliggande elkablar har dragits för varmvattenberedaren och den framtida luftvärmepumpen. 
Anslutningen får förstår elektrikern göra.

Vattenrör, presol, har dragits från duschen, över taket och in i kallsalen. Meckit och bökigt men nu ligger den där! Maken och svärsonen fick kämpa rejält.


Rören till kallsalen ska kunna tömmas på vintern så därför finns det urtappningsmöjligheter i duschen.

Jag har äntligen fixat det sista på det halvmåneformade fönstret till loftet så nu är det äntligen på plats!
Maken har ägnat de senaste dagarna åt att måla panelen med falu rödfärg. Kortsidan går ju bra att måla hela dagen då den ligger mot norr. Ängssidan kan målas på eftermiddagen när solen gått över till gårdssidan. Den senare måste målas tidig morgon eller sen kväll, eller när det är mulet. Eftersom råsponten och några panelskivor fått svarta prickar av ytligt mögel så har de tvättats med mögelmedel innan målningen. Jag fick även tips om att blanda en lite skvätt boracol färgen så det har vi gjort, får se om det hjälper

Andra strykningen kommer att ske när vi har fått på lockläkten och det tar nog ett tag.
I morse kom äntligen varmvattenberedaren! Vi var ju inte jättemorgontidiga efter en sen och trevlig kväll med vännerna så maken fick stövla ut i morgonrocken och möta transporten. Nu står den på plats och ska kopplas in på måndag. Sen får vi locka upp elektrikern…
Nu är det fredagkväll, värmen gjorde en liten paus idag vilket var skönt men i morgon ska kvicksilvret upp på höga nivåer igen. Det är lite otäckt med de stora svängningarna, med bränder i USA, Kanada och Sibirien, översvämningar i Tyskland och Belgien och höga temperaturer över de nordligaste områdena. Nåja, vi får njuta lite ändå och spara minnet av värmen till kalla vinterdagar och mörka novemberkvällar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar