söndag 23 juni 2019

Det går inte fort

Det går inte fort, det gör det inte!
Två veckor har gått sen sist, en helg då vi inte varit på plats.
Containern har bytts ut till en tom. Den är nu full igen efter denna helg.
Att bygga timmerstomme tar tid, det är enklare att ta isär. Dymling och spik om vartannat. Ibland bara lyfter man av stocken, annars bräcker man rostiga spikar som sitter som berg. Vissa stockar är fastkilade andra genomruttna och faller isär.

Startläget var detta:

Maken sågade ner takstolar på ett relativt genomtänkt sätt. (Den som har koppling till skolan känner igen frasen från kurskriterier i läroplanen). Några rep, byggställning, stegar och en motorsåg med viss skyddsutrustning användes. Jag höll mig på avstånd.
Till slut återstod ett pussel även jag kunde delta i.


När överliggarna kom ner var det bara att börja plocka.
Plockepinn är det närmaste jag kommer, eller som sonen sa: det ser ut som mormors leksakstimmerstuga vi byggde med som små.


Golvet är inte nåt att lita på och under det samlades skräp och gamla hässjestörar. Maken plockade upp ett antal rostiga lieblad, en plåtklädd träspade och en grind bl.a.

Andra skatter som gömde sig var ett träok samt en samling kängor och stövlar.

Midsommarhelg innebär inte något större firande när vi bara är två i stugan. Sillunch intogs på midsommardagen samt traditionell grillmiddag. Jordgubbar också förstås men jordgubbstårtan åts först på söndagen. Det gäller att sprida sina gracer.

Lite i taget plockades stommen ner, det som är friskt sparas för kommande ändamål.



När helgen är över återstår den sista delen för drängen måste väl ha lite att göra nästa helg?

Nu återstår att beställa tömning av containern och beställa en ny, den sista hoppas vi.
Veckans bakslag var att en tillfrågad meddelade att han inte tar grävjobbet, hans maskin är inte tillräckligt stor. De andra två har inte hört av sig alls. Så nån grävning lär det inte bli i sommar. Nåja, det finns gott om projekt ändå. Panelbyte på huset, t.ex. det är hög tid på söderväggen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar