måndag 6 juni 2016

Nationaldagsfirande

Helgen inleddes med diplomering och examensmiddag då båda "barnen" slutfört sina utbildningar vid IHM Business School respektive specialistsjuksköterska på KI. Middag med grillat hemma innan vi släppte Kalle hos sig och fortsatte till stugan. 
När vi kom upp vid 23-tiden var luften varm och full av dofter från de fantastiska syrenerna som blommar som bäst.



De senaste veckornas härliga väder som blandat värme med regn hade fått gräset att växa för fullt. Jörgen fick börja lördagen med att röja så vi kunde komma fram till lillstugan. Eje tog sig an den sk gräsmattan istället.

Lotta for till Västerås för att köpa tapeter till sovrummet så hon fick lite barnledigt några timmar. Jag spacklade, slipade och grundade fönsternischer medan Jörgen tog minstingen.


Mattkillen hade gjort sitt jobb och som en riktig hantverkare lämnades skräpet kvar för oss att städa upp. 


Fogarna är väl inte de snyggaste jag sett men mattan ligger där den ska och när handfat, toalett och skåp är på plats lär man inte se dem.

Helgens projekt: väggarna i tvättrummet.

Montering av våtrumsskivor börjar med en list att ställa dem på. Laserpass är som vanligt praktiskt.

Hörnlist monteras också.

Ventilen behövde fixas innan skivorna kom på plats.

Vi sätter Fibo-Trespo våtrumsskivor som även kan klara en dusch om vi får för oss sätta in nåt sånt framöver. Skivorna är 60cm breda och klickas ihop som ett "klick-golv" med en silicon/fästmassa i skarven. Det blev vita blanka skivor med spårning som 60x30cm kakel med en skiva svart skifferliknande yta.


Arbetsställningen är fantastisk när två hjälps åt i ett litet rum.





Nu saknas en list som ska klämmas på i den inre hörnlisten. Och en taklist förstås.

Den svarta skivan kom att pryda sin plats ovanför dörren.

Även köket får den svarta skivan på väggen. Vi har velat fram och tillbaka med färgerna men tillgång och kort beställningstid fick avgöra frågan. Jörgen och Lotta hade föreslagit den skivan men jag var tveksam till det svarta. När all är på plats måste jag medge att jag hade fel. Det händer ju inte ofta så nu har ni det i skrift också! ;)




Även om det var en 3-dagarshelg händer det mycket runt nationaldagen. Kalle sprang Toughest på Lida samtidigt som maraton gick av stapeln i Stockholm. Jörgens pappa Lasse med Eva cyklade Siljan runt samma dag och passade på att stanna på en fika på vägen hem på söndagen. Trevligt!
Lotta och Jörgen packade ihop och åkte hem efter söndagsmiddagen då Jörgen skulle inleda nationaldagen traditionsenligt med salut på Skeppsholmen kl 07.07. Därefter vankades galopptävlingar på Gärdet och den lilla pillerburken satt på plats på Lottas huvud förstås.

Eje prövade jaktlyckan i vid vildsvinsåteln på söndagskvällen så jag fick njuta av lugnet i min ensamhet. Inte dumt alls! Tyvärr blev det ingen gris till grillen den här helgen. Heller... 

Mitt mål var att måla lister den här helgen så det skulle vara klart men det är inte lätt med finliret när 3-åringen far runt som en smärre tornado, tre personer som samtidigt försöker jobba i samma trånga utrymme och sågspånen virvlar i luften.
Det blev som sagt att grunda fönsternischer samt hyllan ovanpå muren. Jag får ta det övriga när vi är ensamma en helg och det inte sågas, filas och hyvlas inomhus.



Helgen bjöd således på både roligheter, vila och arbete, så där som en helg ska göra. Visst firade vi men kanske inte just nationaldagen. Nåja, vi klarar oss nog ändå. Sen hemfärd som vanligt på måndagkvällen men trafiken var tät ändå, många har varit ute och farit över helgen. Nu hägrar en kort vecka med avslutningar till höger och vänster. Skolan slutar på fredag till många elevers glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar