söndag 12 juni 2016

Bakslag

Vi rullade upp på fredagen med ett släp fullt av jord till trädgården. Det kanske är lite överkurs att dra jord från stan till landet men Hagbytippens egen jord är så bra och dessutom har grannen redan gjort av med kogödslet på sina egna åkrar så det blir inget kvar till oss.

Den här helgen var det Kalle som följde med, det var ett tag sen vi fick rå om honom en helg helg, så trevligt!

Vädret bjöd på sol, moln, regn, värme och kyla. Omväxlande, minst sagt! 
Som synes på bilden anpassade sig Kalle till vädret: av med tröjan och på med mössan! 


Hörnlisten mot mur och vägg kom på plats. En rejäl trekanstlist som sågades från från en 45x120mm så att kanten utåt är ca 95mm bred. Där kan man fästa en vägglampa om man vill.
Spacklad och grundad, nu väntar den bara på lackfärgen.


Hur var det med bakslaget då? Jo, det mesta har ju flutit på så bra så nångång ska väl nåt gå snett. Det var alltså dags nu.

Vi har väntat länge på den beställda diskbänken. Först beställdes den från Ifö tillsammmans med ett handfat. Plötsligt fick vi meddelande om att orden kancelleras. Ingen förklaring, bara kancellerad. Det visade sig att bänken utgått ur sortimentet. OK, leta annan leverantör, och hittad en från Intra. Leveransen tog lite tid på sig men jag hämtade den på fredagen innan vi åkte.

Men...
Titta på bilden!
Det finns ingen gemensam standard på bänkar och skåp idag tydligen!
En 60cm djup bänk är således för smal för ett 60 cm djupt skåp. För till skåpets djup kommer luckor och det är ju himla bra om bänken täcker luckorna!



Så nu är det tillbaka till att leta alternativ och den här diskbänken får väl läggas ut på blocket eller sparas till ett annat bygge. Suck!
Nåja, det väl ett i-landsproblem egentligen.

Vad har vi annars gjort som funkat?
Jo, smygar och foder till fönstret i tvättrummet.


Taklisten kom upp och väntar på spackel och färg,

liksom dörrfodret.

På kortändan mellan kök och hall blev det en hyvlad 21x145mm.

Dessutom fick taklisten och golvlisten i sovrummet en sista strykning så det är klart för tapetsering.
Fönstersmygar och -brädor i stora rummet målades en gång liksom alla övriga golvlister och dörrfoder sen var färgen slut. Miss i planeringen! Nåja, det blir fler chanser men det känns som om det där med lister tar oändligt lång tid att bli färdig med.

Kalle tog sig an loftet och fixade en större trekanstlist som ansluter mellan tak till golv.


En golvlist på kortändan på plats.

Och trekantslisten mellan vägg och tak.

Nu saknas fönstersmygen och -foder, sen är nog de flesta lister där de ska. Återstår att måla rubbet!

När Kalle är med vill man ju gärna utnyttja hans styrka och villighet att ta ett träningspass i trädgården så jag har äntligen en rabatt istället för lervälling! Fasen vad med sten det är i marken, rena rama Småland! Men stenarna passar ju bra runt kanten.
Får se om jag får med mig några växter att plantera nästa gång.


Det blommar som allra bäst just nu. Lupiner är ju rena rama ogräset men visst kan vi njuta av färgprakten nu, för till midsommar har de väl blommat ut.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar