söndag 1 maj 2022

Sköna maj välkommen 🎶

Valborg och första maj. Ingen brasa, lite för kallt och ruggigt var det. En bastu fick ersätta elden och vi invigde inte ens grillsäsongen.  Inga demonstrationer eller tal stod att finna i byn så det var bara att jobba på som vanligt, det är i alla fall inga som protesterar. Vårblommorna har äntligen vaknat liksom rabarberna. Inte för att tulpanerna lär överleva så länge, de kommer nog rådjuren ta som förrätt.


Vad har hänt den här helgen då? Jo, toadörren har fått ett handtag. Det är praktiskt. 

Jag har spacklat skruvhål och fogar på väggen mot bastun. Den väggen måste målas innan vi sätter panel mot ytterväggen och innan vi sätter panel så ska skåpen upp. Det gäller att göra allt i rätt ordning vilket ibland krockar med vår vilja och planering.
Skåpen passades in men sattes inte fast och panelen sattes upp vid sidan om och över den sista altandörren. 
Sen plastade vi in hela rummet och satte upp byggställningen för nu är det dags att måla taket.


Tak ska man måla innan man målar annat, jag vet, men när vi satte upp taket så var det för kallt för att måla så då får det ske i efterhand.
När det är för lågt i tak för att sätta upp ryggstöd och andra skyddsanordningar får man fixa temporära fallskydd i form av liggande reglar som fästs i takbjälkarna. Allt funkar.
Vi hann inte måla så långt innan det var dags att åka till stan igen. På bilden ser panelen riktigt vit ut men det är en lasyr som kallas kalkat vitt och ska mest förhindra att trät inte gulnar.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar