måndag 19 april 2021

Den som väntar på nåt gott....

Den som väntar på nåt gott, väntar alltid för länge! Vi väntar och väntar. På golvläggaren. På att jag ska bestämma mig för vilken väggpanel vi ska ha. På våren. Och så plötsligt så kommer den. 

Förra veckan var det snö vid stugan och fortfarande låg det gammal smutsig snö kvar i diken på norrsida vägen. Trots det hade vårlök, scilla, krokus, vitsippor och tussilago kommit upp. Mariabären (måbär) skjuter ut sina spröda blad, lupinen skickar upp de första bladen, björken har långa hängen och syrenerna tjocka knoppar. Allt på en gång. Nätterna är kalla och frostiga men solen värmer gott på dagen. Första kaffekoppen på trappen fick vi också.

På fredagen körde vi upp ett släp med prylar från två förråd. Sonen ska sälja sin lägenhet och behövde tömma vindsförrådet. Vi passade på att tömma vårt extraförråd på dyra förrådsföretaget. Maken och sonen fyllde släpet på förmiddagen och sedan fick maken och jag tömma det på kvällen. Ett rejält träningspass blev det med trappträning och tunga lyft. Nåja, inte så tungt för min del, men många steg! Det blev runt 3km bara in och ut ur den lilla stugan vi omvandlat till ett temporärt förråd. 

Det har inte däremot hänt så mycket på bygget. Maken satte vindduk runt trapphålet så att inte den temporära isoleringen ska ramla ner. 

Sen har han städat och flyttat runt så golvläggare och elektriker ska komma fram. Mjölkpappen på golvet togs bort, golvet dammsögs och extra isolering runt alla rörgenomgångar fixades. Vi ritade upp var kommande väggar för bastu, toalett och dusch ska vara så fallen mot golvbrunnarna hamnar rätt.


Som vanligt har jag målat fönster. Första strykningen med grön färg! Linoljefärgen är tunn och ska påföras i flera tunna skikt för att täcka. Färgen torkar långsamt så det blir bara en strykning per helg, men snyggt blir det när det är klart.

Vi stannade kvar i stugan till måndag för nu skulle äntligen golvläggaren komma. Jag säger som så många gånger förr: tur att vi kan jobba på distans! Vi behövde egentligen inte vara på plats men det är praktiskt att visa hantverkare var allt finns. Resten av veckan får han klara sig själv.

Vid lunchtid smet jag från datorn för se hur långt golvkillen kommit. Golvspånet var primat, mjukfog lagt i springor och mellanrum och armeringsmatta utlagd.
De gula skumplastbitarna visar var gränsen för fallet ska vara och tas bort när flytspacklet börjat stelna.
Lagom till att vi skulle åka mot civilisationen framåt kvällen var hela rummet flytspacklat.
I morgon ska det handspacklas lite för att fixa det sista och på onsdag kommer förhoppningsvis mattan läggas. Den hade fortfarande inte levererats så det är väl bara att hålla tummarna! Nåja, vi är ju vana att vänta. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar