måndag 11 januari 2016

Väggar och rör

Till sist kom alla väggar på plats och med dem några rördragningar. Men först skulle skenan till skjutdörren mot sovrummet monteras. 

Än har vi inte köpt dörren så en enkel bräda i samma bredd och tjocklek får fylla tomrummet. 
Sen kom reglar och väggskivor upp. Masonit innerst, 70x45mm reglar på det med isolering och till sist OSB.

Väggen mot hallen byggdes därefter.
I den högra väggen satte vi en kottling för hatthängare/krokar. Det brukar sluta med att det blir ganska tung belastning på sådana så ett extra skruvstöd skadar aldrig.


Innan köksväggen kunde slutföras måste rör för vattnet dras. Vattnet kommer in i tvättrummet och ska sen gå via taket till köksdelen. 12mm presolrör införskaffades och rörböjen lånade vi av grannen.
Lite meckigt är det allt att dra rör men det gick till sist.



Rören kommer ut mitt på köksväggen. Vi vill kunna tömma systemet enkelt om det är kallt på vintern. Då är det praktiskt att slippa många kopplingar under köksbänken och istället ha en vägghängd kran som bara är att öppna ner i hon.
Väggarna är 95mm tjocka och isolerades därefter. En kottling för rören tillika skruvunderlägg för en kran sattes också in. Sen blev det OSB på det.

Det här är alltså kökshörnan. Inte lätt att föreställa sig hur det ska bli kanske, så vi skissade upp planlösningen på den.
Det blir inte stort, men bra! Får vi hoppas...

Ledigheten närmar sig slutet och det blev dags att packa och fara hemåt efter två veckors byggande. Nu blir det paus i några veckor innan vi återvänder till stugan. Tid för planering av ytskikt, med andra ord. Dags för familjeråd! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar