måndag 10 juli 2023

Semester!

Äntligen semester! Lång sådan för maken, lite kortare och uppdelad för mig.

Vi jobbade från stugan torsdag-fredag fm, så det blev lite mjukstart på ledigheten. På torsdagkvällen kom den yngre familjen upp och på fredag eftermiddag åkte dotra med sin far till Vansbro för att simma i tjejklassikern. Där mötte de sonen med fästmö som även hon skulle simma. 3/4-delar av klassikern avklarad för tjejerna, heja!

På lördagen anslöt det unga paret till familjesamlingen, det var länge sen vi var allihop tillsammans, så det var mycket trevligt!

Som vanligt finns det mycket att göra och alla hugger i där de kan. Allt från att gräva ut trappan till matkällaren till att sätta upp byggställning vid huset. Klippa gräs, klyva ved, bada, läsa, träna, laga mat, spela kort, köra traktor och sätta upp tält stod också på dagordningen.

Plötsligt fick vi en synlig trapp till matkällaren, inte en övervuxen! En markduk och nytt singel längst ner.

En ny toalett installerades också i stugan, istället för den gamla som läckte.

Altanräcket är färdigt, check på den! ✔️

På söndag eftermiddag for familjen minus ett barn till stan, 10-åringen stannar hos oss hela veckan. På måndagen åkte det yngre paret hem så nu blev det bara vi två och ett barn kvar.

Vad är väl en sommar utan byggprojekt? I år behöver vi byta panel på vårt gamla hus. Söderväggen är särskilt utsatt och nu måste vi fixa den. Upp med ställningen!

Lilldrängen arbetade hårt och länge med att ta bort lockläkten. Han och morfar stod på ställningen med kofot och hammare. Det är ett tufft arbete i värme och solsken! Glassmutor funkar bra för att få barnarbetet att flyta på. Jag försökte ta bort locken under fönstren men arbetsställningen var rent ut sagt dålig då det inte är full ståhöjd under ställningen. Jag ägnade mig istället åt att dra ut spik ur alla bräder, det behövdes det med. Att arbeta med falurödfärg på händer, kläder och hår gör att hårfärgen antar en lite konstig orange ton, något som påminner om en viss president. Vackert är det inte så det blir en ordentlig dusch i kväll!

Lock och fönsterfoder är borta. Det får räcka för idag, i morgon tar vi panelen.

Eftersom svensk sommar innebär spridda (och inte alls särskilt spridda) skurar så satte vi upp tält på gräsmattan för såg och verktyg.

Det är inte första gången det står byggtält där. 2014 byggde vi glasverandan när det var som varmast och skogen brann, då behövdes både skugga och förvaring. 2015 målade vi takpanel till lillstugan som familjen byggde tillsammans. Det var praktiskt att stå under tak då med. Nu har ju gräsmattan äntligen blivit grön efter det myckna regnandet, undrar hur den kommer att må efter den här sommaren? Nåja, den återhämtar sig säkert, den brukar ju det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar