fredag 22 juli 2022

Inte bara altan

Visst har vi gjort annat än att bygga altan. I tvättrummet är väggen mot trappan färdig och gulmålad. Den ska kompletteras med några lister vad det lider. 

På toaletten har en list, en spegel, en lampa och en hylla kommit på plats.

På varje utedass ska ett porträtt av kungen finnas men nu är vårt dass inomhus så det fick bli en bild av kungalängden istället. Det går bra det med! 
När jag gick i femman fick jag lära mig alla kungar och drottningar från Gustav Vasa och framåt (jo, klassen var med i Vi i 5an och kom fyra så det var specialduvning i många ämnen)  men på bilden finns många regenter innan dess , från drottning Margareta I och framåt, så det är alltid nåt nytt att lära!

Alla stolpar i salen är brunlaserade, äntligen! 

På loftet har även de sista strävorna kommit på plats stället för de temporära som suttit där sen vi byggde stommen. Tiden går…

Några ventiler monterades idag.  Varför är det viktigt?
Jo, sotaren kom på besök för att godkänna installationen av kaminen och hon brukar påpeka vikten av tilluft.

Så, häromdagen kom således vår skorstensmurare och installerade kaminen. 

Väl på plats ska den provtryckas och godkännas av skorstensfejaren. Det var inga problem så klart, allt utförs av ju proffs,  och kaminen kommer att värma upp salen väl när det är dags. Check på den ✔️.

Jag fortsätter måla takpanel, dottern skämmer bort oss med att sköta trossen, dvs skaffningen, (okej då mat och fika). Årets varmaste dag åkte jag, dottern och barnen till handelsområdet för att handla på flera varuhus, äta lunch, njuta av svalkan, äta glass mm. Inte helt fel!

Det två männen har fortsatt med altanen. Dagens regn och åska tvingade dem att pausa tidigare än de hoppats med det var nog bra med lite paus.

Det är mycket att såga men det går framåt!

Vi har ett mål men tiden börjar rinna ut, vi får väl se vad vi hinner med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar