onsdag 20 juli 2022

Äntligen semester

Så blev det äntligen dags för semester. För oss innebär det arbetsläger! Vi åkte upp till stugan onsdagkväll och arbetade på distans torsdag-fredag, trots att jag egentligen hade semester båda dagarna. Nåja, det ordnar sig nån annan gång. På fredagen kom även den yngre familjen upp för att ansluta till arbetslägret. 

Maken och svärsonen hade en altan på agendan. Visst ska man bygga altan på semestern? Verkar vara en typisk svensk aktivitet och vi kan ju inte vara sämre. Materialet levererades på fredagen av vår vanliga chaufför och på lördagen var det byggstart.

Veckan innan hade vi fått hjälp av vår vanliga entreprenör att jämna ut marken mot ängen samt leverera ett lass grus. 

Vädret var växlande minst sagt. Regnskurar, ibland rejäla sådana, eller extremvärme. Inte optimalt arbetsväder direkt.

Istället för att gjuta stolpar prövade vi en ny variant, ett markspjut som slås ner med hjälp av en maskin. Mycket enkelt när väl tekniken satt! 


Några timmar senare var alla markspjut på plats och markduk utlagd.  
En av grannarna med liten traktor hjälpte oss att lägga ut grus och därefter var det dags att montera bärlinor.

När dessa var avvägda och fastskruvade så kom bjälkarna på plats.
Staketstolpar och vangstycken till trappan sattes fast.
Det är ingen liten altan direkt, som vanligt tar vi i lite extra när vi bygger. Drygt 90 kvm blir det, ett rejält dansgolv!
Nu fick bygget vila några dagar. Den yngre familjen åkte vidare för en långhelg hos bror och sambo. Vi ägnade oss åt insidan istället. När det här skrivs är familjen tillbaka igen och nu ska däcket skruvas på lagom till att extremvärmen återkommer och man inte bör jobba utomhus. Typiskt, eller hur? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar