söndag 22 augusti 2021

Tillbaka till verkligheten.

Så började vardagen även för maken och det med ett besök till kiropraktorn för att få ordning på ryggskottet. Några dagar in på veckan var han som ny igen, nästan i alla fall.

Vardagen innebär jobb från stan måndag-torsdag och från stugan på fredagar. Det är sån lyx att kunna göra så. Innan vi åkte upp hämtade vi bastuaggregat och 100 kg bastusten. Jag tillät inte maken och hans rygg att bära sten utan fick göra det själv.  Helgen styrketräning! Det blir en vedeldad liten Stoveman.

Avlastning och middag, redo för jobb på fredagen. Nu var det svalt i min jobbhörna, fårskinnstofflor på och lite värme på elementen behövdes. Vi hade beställt virke till fönster- och dörrfoder samt takstege, plattform och snöraskydd. Stålrören till snörasskydden visste vi att de är mycket försenade på grund av stålbrist men även takstegen uteblev vilket är ett värre problem. Vi får inte skorsten godkänd utan stege. Och utan godkänt, ingen bastu. Himla trist! Efter ett grymt detektivjobb av vår kontakt på bygghandeln lyckades han hitta en stege hos en annan leverantör så med lite tur har vi den hemma om två veckor. Håll tummarna!

Ett desto roligare besked var att fibern är på plats om än inte aktiverad! Det ska bli så skönt med en fast anslutning. Nu ska vi leta nätleverantörer också.

Maken for till stan för att hämta handfatet och kommoden som äntligen kommit! Tyvärr fanns inte det utlovade avloppsröret med vattenlås med, vilket vi upptäckte först på söndagen.

Lördagen ägnade vi oss åt att spika panel i bastun. Det blir så snyggt, en ljus och mjuk asp. 


Vi fick besök av vår skorstensmurare på eftermiddagen, han ska montera aggregatet men konstaterade att den anslutningen han förberett inte skulle fungera så han måste såga upp hålet till kanalen och göra en ny anslutning. Så nu har vi klätt in hela bastun, väggar, golv och tak, med plast. Trots det lär jag få skura och måla om skorstensstocken ännu en gång. Nåja, det är väl inte hela världen.

Maken har även sågat foder till tvättrumsfönstret utomhus som jag sen målade två strykningar.

Toaletten sattes på plats med silikon vid golvet. Inga skruvar genom tätskikt!

Och sen kom även kommod och handfat upp.
Det blir ett litet handfat, bara gjort för att tvätta händerna i. Vi tog visserligen ner det igen, det var inte förberett för vattenrören i kommoden, det ska sågas lite och böjas rör. Vi saknade dessutom en rörförminskning från 15mm till 12 mm så det gick inte att koppla in kranen. Det får bli nästa gång!
Det där med dörr till toan kanske vi behöver prioritera, ännu har vi inte hittat någon vi vill ha båda två. Det får bli draperi så länge.

Efter lite plock och städ i kallsalen kunde vi åka mot storstan tidigare än vi brukar. Fantastiskt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar