söndag 29 september 2019

Bakläxa

Vi fortsatte med ”grillgallret”, dvs armeringen efter att storjägarn återvänt från jämtlandsjakten, Englandsresa och farfars 90-årskalas. När både son och svärson hjälper till går det undan.
Vinkeljärnet skruvades fast i formplyfa och en stödbräda.
Kramlorna var lite för långa, de slog ner i stenen, så de fick tas av lite. Skruvarna (okej då, bultarna med muttrar) lär få sågas av när vi tar bort gjutformen men det är ett mindre problem,.
Stödben monterades också mot formplyfan. Sen var det dags att få spygatten på plats.
Spygatt är alltså en golvbrunn utan vattenlås. Den passades in höjdmässigt med hjälp av en sten och najades fast.
Armeringsjärn slogs in i lecastenen och najades ihop med nätet runt om, liksom in mot muren till verkstaden.
Under veckan därefter kontaktades en betongfirma i trakten för att höra om de kan ta på sig gjutningen av golvet. Vi skickade över bilder på armeringen och fick bakläxa direkt!
Vi hade inte lagt näten tillräckligt omlott. Nåja, inte alltför svårt att åtgärda.

En tur till bygghandeln för att införskaffa några fler nät, något smalare denna gång. Vi lade dem över skarvarna, över den låga muren intill verkstaden samt mot och över muren mot formplyfa och vinkeljärn. 



Det blev även en ram av armeringsjärn runt allting som najades fast i de järn som slagits in i muren. Hängslen och livrem, liksom. Det kan aldrig bli för mycket. 

Nu skickade vi över fler bilder till betongfirman och fick mer bakläxa. Eller nja, inte bakläxa direkt men ett önskemål om att mura fast spygatten så den sitter fast ordentligt när de kommer med betongpumpen. Sagt och gjort, ytterligare en sväng till bygghandeln (nu mer finns 2 söndagsöppna handlare i stan, himla praktiskt!), köpa betong, blanda betong och gjuta. 


Inte särskilt vackert kanske, men ändamålsenligt. Det ska ju ändå döljas av betong vad det lider. 
Nu ligger även plast under gallret för att förhindra att det kommer betong ner i avloppen, vi får se om det blir en sten över det som extra skydd vid gjutningen. I veckan som kommer ska betongkillen komma förbi och titta sen får vi se vad han säger. Han får bestämma mängd och kvalitet. Vilken typ av betong styrs av olika faktorer, allt från temperatur till vad golvet ska användas till. Som sagt, han är experten och vi får betala.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar