torsdag 7 juli 2016

Semester för vissomliga...

7 juli kl 19:52

(Svärmor är på Gotlandsfärjan så får se om/när det här kommer upp)

 

När katten är borta dansar råttorna på borden.

 

Det är inte alla gånger som det händer och någon gång ska vara den första. Nu har semester dragit igång i alla fall för de flesta. 2 daga har spenderats på landet och en tredje ska det bli innan skönhetsråd (mormor) och arbetsledare kommer upp hit. Men inte har det blivit latsidan till för det. Efter att ha tillbringat tisdagen på Kolmården och träffat Bamse var det 2 små och 2 vuxna som kom helt slut upp till landet. Det innebar sovmorgon dagen efter iaf en rejäl för den minsta (kl 1100), när börjar tonåren….?

Medan han sov så tog vi det andra lugnt och smälte dagen innan med Bamse och hans vänner. (Han är inte bara världens starkaste björn utan också en så reser fort, från Kolmården till mormor i Visby) 

När så lunchen var intagen fick Lotta och minstingen ta en tur till Bråten för att handla proviant för veckan. (även om det är fullt i skåpen kan det vara ganska tomt). 

Monstret och jag såg till att dra fram gräsklippare och röjsågför att röj. Herregud vad det växer eller ”O my god”, mycket nya uttryck kommer det. En pulka hittades också och även om det inte finns snö så finns det gräs (fungerar nästan lika bra). 



En kvällstur till tjurarna hör landet till och självklart ska det ju vara med nu också.


Dag ett avklarad och gissa vad vi gjorde dag två. Självklart saknades det någon list/plank så efter att beställning hade ringts in så var det bara att ta sig ner till Köping för att hämta. Nu har vi nog alla golvlister, bara målning kvar. Och det är precis det Lotta har gjort idag, kvistlack och grundmålning på loftets olika delar. Tydligen hade snickarna lite problem med matematiken för 45 (regel) + 11 (väggpanel) = 56 eller nej det var ju så att man spikade i fjädern vilket inte innebar 11 utan snarare 4-5 och 50 spik hade använts. Med andra ord lite ändringar fick göras innan målningen vart gjord.

Nu är det bara en dag kvar och då är det målning som gäller får se hur mycket som blir gjort men lite semester har vi i alla fall haft det innan släkten kommer. 






Bra start på semester och första inlägget

/Jörgen

 

Ps. Vi hann med att städa och piska mattor i ordinarie huset också. Röja ute som inne. Det mormor/svärmor inte vet om….







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar