söndag 17 april 2016

Smygar och spackel

Helg igen och med det lite mer arbete på lillstugan. 
Jag spacklade lite mer i det blivande sovrummet, slipade och spacklade igen. Ibland undrar man ju hur mycket som egentligen fastnar. Jag tror det mesta slipas bort. Nåja, slipdamm funkar bra som torrschampoo så man får väl inte klaga allt för mycket.

Eje ägnade sig åt dörr- och fönstersmygar. Här har skjutdörren fått 2 av 3 sidor inklädda.


Köksfönstret fick både smyg och fönsterbräda.

Ytterdörren och altandörren likaså.


Överdelen på fönstret kom också upp, den ska ju vara i linje med dörrarna så det var enklast att göra alla tre på en gång. Sen blir det lite pyssel då fönstret har mur på två sidor som är tjockare än träväggen.

En ventil kom upp i sovrummet. Den var inte inplanerad från början men vi insåg snabbt att det lilla rummet lätt blir varm och fuktigt så en ventil var nödvändigt.

Vi röjde golvet och fick fram några skador som behövde åtgärdas. En sådan var en längsgående del av en kvist. Tyvärr hade den hamnat vid en skarv så det knakade när vi gick på den. Det mörka på bilden var poröst trä som lätt kunde tas bort. Ut med allt som inte är solitt trä, sen blandade jag en gegga av lim och sågspån och fyllde hålet med. Vi gjorde detsamma i ett hål som uppstått när något tappat något tungt. Eller hål förresten, en fördjupning som var för stor för att fixa med lite vatten.
Det blir lite färgskillnad på träet med lim och sågspån men kommer nog inte synas så mycket när golvet är oljat.



Bort med all täckpapp och sen dammsögs golvet så det är klart för att oljas nästa helg.
Att dammsuga spackeldamm och sågspån är inte jättekul med vanliga dammsugaren, stor risk att den pajar. Vår byggdammsugare har vi inte släpat med upp så vi tog fram asksugen istället. Trots att den tömdes på gammal aska så luktade det inte blommor direkt...  Nåja, nästa gång kommer det lukta spackeldamm från braskaminen istället så tar väl ut varandra kan jag tro.
Asksugaren har en kort slang och inget långt munstycke att dammsuga med. Det betyder att jag har gått dubbelvikt över nästan 30 kvm. Snacka om att ha stretchat bakre lårmusklerna och rumpan! Träningsvärk i morgon alltså...

Jag avslutade med vanliga dammsugaren och räknar med att ta ett varv till innan jag oljar nästa helg. Då borde slipdammet ha lagt sig.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar