onsdag 9 augusti 2023

Sista dagarna på semestern

De sista dagarna på semestern var det dags att försöka slutföra sommarprojekten. Det är inte jättelätt när det regnar mer eller mindre hela tiden. Mellan skurarna fick maken upp en knutbräda, eller vad man nu ska kalla den bräda som sitter där knuten skulle ha varit om inte glasverandan byggts.

Fönsterfodren till det ena fönstret kom även det på plats liksom droppbräda under fönstret. De nymålade fönstren kunde även de sättas in även om de hade mått bra av att torka ett tag till. Lite krita på karmen hoppas jag gör att de inte fastnar, vi får öppna och se till helgen.
De korta locken ovanför fönstret är på plats men under fönstret saknas det ännu. 
Köksfönstret satte vi också in men fodren är inte klara än.

Garagedörrarna på ladan behövde få en andra strykning. En pressening fick sättas upp som regnskydd för att klara av det.

Stormen Hans närmade sig och vi insåg att vårt partytält som tjänstgjort som tillfällig verkstad inte skulle överleva starka vindbyar så det monterade vi ner innan eftermiddagsskurarna drog in.
Nu återstår en tovig gräsmatta där gräset nötts bort på vissa delar medan det växt högt på andra.
Därefter var det dags att packa ihop och bege sig mot civilisationen igen, men snart är det helg och då fortsätter vi!

1 kommentar:

  1. Under hela ert långa byggprojekt har jag med stort intresse följt din blogg, vilken nog var en av anledningarna till att vi vände oss till er, när vårt älskade Fridhem (som aldrig varit något torp) skulle säljas.
    Därför är det med stor saknad som jag konstaterar att något nu hänt, då det länge varit tomt på din blogg.
    Hoppas att du snart är tillbaka!

    SvaraRadera