söndag 23 oktober 2022

Ryggläge

Jakten fortsätter en dag per helg. Det innebär sovmorgon, ryggläge i soffan och lite måleriarbete för mig medan maken är i skogen. Lördagen avslutas som vanligt framför brasan i kallsalen samt en bastu.


Söndag är arbetsdag men innebär ryggläge likafullt för mig. Jag kryper in under snedtaket på loftet, lägger mig på rygg och passar in takpanelen som maken sågar till och skruvar fast. Idag blev vi klara med bottenbrädorna och började göra oss färdiga för locken.

Först måste vi såga till nockbrädan med sina konstiga vinklar. 

Då händer det som inte får hända, vår trotjänare till sågbord börjar ryka och blixtra. Säkringen slår ifrån förstås, sånt får man vara glad för. Men utan sågbordet kan vi inte såga 4,7 m taknock. Vinklarna är helt fel för cirkelsågen. Det är bara att packa ihop och ta med sågbordet till stan för att lämna in den på verkstaden och hoppas att vi slipper köpa en ny.
Den har fått jobba hårt i många år så att den valde ryggläge när vi försökte tvinga den till hårt arbete en gråmulen oktoberdag när regnet hänger i luften var kanske inte konstigt. Vi önskar bara att timingen varit bättre.

För en gångs skull kom vi iväg från stugan medan det var ljust, det händer inte ofta så det får vi ändå tacka sågbordet för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar