söndag 12 juni 2022

Panelhöna

 Nu är väggpanelen på plats uppe på loftet. Några små vinklade reglar fick sättas upp runt fönstret så vi kan fästa fönstersmyg och foder på ett bra sätt.

Panel har vi även satt på den låga väggen under trappan men det missade jag att fota. Det får bli nästa helg. Även väggen i trappen mot bastun har isolerats och fått panel.

För att kunna fästa panelen skruvade vi först en bit plyfa på insidan av vangstycket. Det borde vi ha gjort innan vi monterade trappen men amatörer som vi är så tänker vi inte på allt. Det var trångt och bökigt men med lite handkraft och en vinklad chuck gick det bra till slut.
Isolering på plats.
Sen var det dags att spika panel. Samma färg som övriga väggar.
Några golvsocklar runt skorstensmuren och väggarna intill har tillverkats av minerit på samma sätt som i bastun. Socklarna skruvas in i väggen men limmas mot murstocken. För att pressa sockeln mot muren används våra ”flygplansstoppklossar”, vilka egentligen är tyngder från en gammal tvättmaskin.

Maken har även förberett för att lägga golvet på loftet nästa helg. Själv har jag funderat en del på foderfärg och provmålat lite. Tillsammans har vi klurat på vägg, förråd och isolering av utrymmet under trappen i tvättrummet. Ett besök helt apropå fick vi också då min syster och svåger kom förbi för att titta på bygget. Kul!
Så gick ännu en helg, en blåsig sommardag med ömsom sol och ömsom moln samt en antydan till lätt regn.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar