måndag 22 november 2021

Fas två

Var det den sista höststormen som kom med mulet väder och +9° på lördagen? För att blåsta bort molnen och ge oss minusgrader till den stjärnklara himlen med fullmåne natten till söndagen? Nu kom vintern till slut. Maken jagade älg under lördagens värmebölja och var nog glad ändå att han slapp stå på pass i minusgrader.

Bygger går nu in i fas två, kallsalen. Visst finns det att göra i tvättrummet än: lister, toadörr, tvättbänk, hyllor, spegel osv. men nu är det isolering av taket i salen som påbörjas. Vi har ju smygstartat genom att isolera väggarna tidigare men det känns ändå som att vi börjar fas två på riktigt nu. Och det betyder att fredagsleveranserna kör igång igen, den här gången med hunton träfiberisoleting och ångsbroms. 

Flaket var fullt och maken fixade kvällsträningen när han bar in allt i garaget.


På söndag förmiddag monterades byggställningen inomhus. Och som vanligt tänker vi att det var ett himla bra köp ändå, den där ställningen!
Taket isoleras med 45+95+70 mm isolering i de olika skikten. Det är inte så mycket som byggnormen säger men det är en kallsal, en lada, inget fritidshus så det duger åt oss.
Det är bökigt att få upp skivorna, eller rättare sagt att få dem att stanna uppe, när man är själv. Maken föreslog att jag skulle välja mellan byggställning och stege men jag tackade vänligt nej till båda och stod stadigt på golvet istället. Springflicka kan jag vara men inte klättrar jag på stege inte!

Lite hann vi med innan kvällen kom och det var dags att fara till stan igen. Tre fack och mer än halvvägs upp mot nocken. Gott så.

Vad är årets, eller snarare nästa års mål? Vi tänkte ha invignings- och födelsedagsfester till sommaren och då ska tvättrummet och salen vara klara liksom en altan mot ängen. Det ska nog gå bra om vi får vara friska och krya. (Knack, knack, ta i trä, insh’allah och allt det där…)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar