tisdag 12 oktober 2021

Vad händer på byggfronten?

Ja, vad händer egentligen? Inte så mycket, kan tycka.

Jaktsäsongen har börjat. Det är vad som händer. En arbetshelg på jaktmarken samtidigt som vi hade barnbarnen på besök, då blir det bara småsaker gjorda. Lite fönstersmyg i bastun t.ex.

Fin utsikt är det också!
Grillad korv och varma mackor hör till när smådrängarna är på landet och vi njöt av lördagens blåa himmel och vackra höstfärger.




Helgen därpå blev det däremot mer gjort. Sotaren kom och provtryckte skorstenen och godkände installation av bastuaggregatet. Man tackar! 
Maken byggde lavar och sist men inte minst monterade vi bastudörren. 

Lampor under den övre laven fick vi också.
Tänk vad den gula färgen blev grön helt plötsligt! Ljuset gör att den skiftar från varmt gult till gröngult.
Lite lister ska fixas också, det är ju alltid det som blir kvar till sist.

Nu är målet för årets bygge nått: dusch under sommaren och bastu till älgjakten!
Så när jakten började i helgen som gick kunde även bastun invigas av tre trötta och lite frusna jägare. Det tog tid att värma upp den, måste se till att vi har bra ved till det, helst fin björkved med bra värmeinnehåll.

Men innan huset fylldes av jaktkompisar så skulle luftvärmepumpen installeras. Det gick ju så där, minst sagt. Uteenheten sattes upp men först när ställningen för markmontage kom i en extraleverans. 
Inne monterades en Hero ovanför fönstret, vi som hade beställt en Ninja! Nåja, vi fick en nyare modell så det får väl gå.
Och eftersom dagen börjat tokigt för den trevlige installatören så funkade inte systemet heller.
Elektriker på plats för att koppla in allt hittade inte något fel. Det bara funkade inte.
Två elektriker och en uppgiven montör med telefonsupport flera timmar senare, men de fick ge upp för helgen för att återkomma på måndag. Tyvärr verkar den fortfarande inte funka så här på tisdagen. Reservdelar är beställda, montören vabbar och till helgen ska det bli kallt på nätterna. Allt ska inte gå som vi tänkt men det blir nog bra till slut.

Hösten är varm, det regnar rejält veckorna, skogen är full av svamp och tom på älg och blommorna håller ställningen tills frosten kommer.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar