måndag 30 november 2020

Att bli förälskad i en planka

Nog är vi lite eljest som man säger i norr, men att bli förälskad i en planka? Ja, där går nog gränsen ändå. Nå, jag blev förälskad inte bara i en utan i 19 stycken. Breda, fina bondsågade plankor av lite olika tjocklek men runt 25-30 mm var de flesta. Bredden varierade från 350-400mm. Ja, alltså 40 cm breda! Det är inte lite galet så glada vi blev. 



Tipset fick vi av vår skorstensmurare. Han rekommenderade en såg, tillika trävaruhandel, en bit bort som brukar ha udda dimensioner. Och där fanns dessa fina sedan en tid tillbaka, de bara väntade på oss. Så vi tog alla som fanns. 19 stycken, mellan 3,5 och 4,2 m långa. Det ska delvis bli panel som på vårt stora hus, varierande bredder precis som det var förr. Man tager vad man haver var devisen då, nu letar vi efter det vi vill ha istället.

Det blev jakt även denna lördagen för maken, dock utan resultat. Det räcker inte att man ser älgen, den ska skjutas också men så blev det inte denna gången.

Jag satte spikläkt runt fönster och dörrar på långsidan. Upp och ner för stegpallen så träningsvärken satt som en smäck dagen efter.

Frostigt och kallt var det, snön föll lätt på natten mellan lördag och söndag. Det så är vackert när marken blir vit! 


På söndagen invigde vi vår nya isoleringskniv och gissa om det blev skillnad. Nu skar den jämnt och fint utan att slita sönder cellulosaskivorna. Kortsidan fick sin isolering, vindväv och spikläkt så högt vi nådde utan ställning. Nästa vecka får vi ta den övre delen.


Vi bröt tidigt den här dagen för att åka till dottern med familj på födelsedagsmiddag för maken som fyllt år i veckan som gick. Gott och trevligt som vanligt och mysigt de de två viljddjuren som driver sina föräldrar till vansinne ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar